Ultima Oră

Revendicările lui Mugioiu, „solicitări nerezonabile”

Pololonezii de la CIECH refuză creşterile salariale solicitate de sindicaliştii de la USG

Comunicat de presă:

„Managementul USG consideră că decizia de a intra în greva foamei, luată de un grup de angajaţi ai companiei este una delicată şi, din păcate, contraproductivă. Compania inţelege că gestul radical este o expresie a preocupării faţă de dezvoltarea companiei, dar acesta aduce mai degrabă tensiuni în plus decât soluţii.
Propunerile făcute de management în timpul negocierilor au fost aliniate capacităţilor maxime ale companiei de a răspunde unor solicitări. În ultimii 5 ani, ca rezultat al investiţiilor de 40 de milioane de Euro, compania a reuşit să crească veniturile, dar înregistrează în continuare pierderi operaţionale de -43,4 milioane de Euro. Totuşi, salariile au fost în continuă creştere de când grupul Ciech a devenit acţionarul majoritar al USG.

Recentele solicitări ale sindicatului, din care o parte sunt subiectul unui proces în derulare, iniţiat de Sindicatul Sodistul, sunt peste posibilităţile companiei.
USG a dezvoltat planuri pentru creşterea productivităţii şi reducerea consumului de materii prime, având în vedere faptul că USG este în continuare uzina din grupul Ciech cu cel mai mare consum de materii prime pentru realizarea unei tone metrice. Peste aceste elemente, deteriorarea pieţei pe ansamblu, creşterea preţului materiilor prime şi a energiei şi, în acelaşi timp, scăderea uşoară a preţului produselor au pus în dificultate compania în privinţa acoperirii costurilor operaţionale.

„Vrem să ajungem la o înţelegere. Trebuie să avem în vedere însă că, datorită condiţiilor economice, USG are unele limitări în a răspunde unor solicitări nerezonabile. Presiunile adiţionale nu vor schimba această realitate”, Robert Pietrowski, CFO al US Govora.


„Vrem să ajungem la o înţelegere. Trebuie să avem în vedere însă că, datorită condiţiilor economice, USG are unele limitări în a răspunde unor solicitări nerezonabile. Presiunile adiţionale nu vor schimba această realitate”, a spus Robert Pietrowski, CFO al US Govora.

Mangementul USG a luat toate măsurile necesare pentru ca greviştii să primească asistenţă medicală si continuă să caute modalităţi de a ajunge la o înţelegere rezonabilă, care să nu pună în pericol viitorul companiei.”

US Govora este prima unitate de producţie străină a Grupului Chimic Ciech, care a fost preluată de acesta la sfârşitul anului 2006. Produce sodă calcinată şi produse derivate din sodă. Grupul Ciech este unul din liderii pieţei de produse chimice din Europa. Grupul are o structură de producţie bine dezvoltată şi o reţea care acoperă Polonia, Europa şi Asia. Produsele principale sunt soda calcinată (nr. 2 în Europa), bicarbonatul de sodium, sare, produse chimice pentru protecţia plantelor, răşini expoxidice şi polyester şi alte produse chimce organice utilizate în industrii diverse: sticlă, mobilier, construcţii, agricultură. Veniturile anuale sunt de aproximativ 4 miliarde de zloţi, poziţionând grupul în topul primelor 50 de companii poloneze. Din luna februarie a anului 2005, compania este listată la Bursa din Varşovia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...