Ultima Oră

Prioteasa a demisionat de la conducerea PSD Dolj

Decizie şoc în rândul social-democraţilor doljeni. Ion Prioteasa şi-a anunţat astăzi demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. "Nu cred că mai este vreo noutate pentru nimeni faptul că în cadrul organizaţiei Dolj a PSD există de mai multă vreme neînţelegeri, disfuncţionalităţi care au slăbit unitatea echipei, discuţii transmise şi la nivelul conducerii centrale a PSD de către anumite persoane interesate să creeze aparenţa unor noi centre de putere în filială", a afirmat într-o declaraţie de presă fostul lider al pesediştilor doljeni.

Nemulţumirea lui Prioteasa vine în urma alegerilor de la Congresul PSD din weekendul trecut, unde, împins în competiţia pentru un post de vicepreşedinte la nivel naţional, Ion Prioteasa a pierdut. În schimb, fostul preşedinte PSD Dolj susţine că şi-ar fi dorit să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiune, poziţie adjudecată de olteanul Paul Stănescu. "Am să încep cu Congresul PSD, de la Bucureşti, care, aşa cum s-a văzut şi s-a comentat îndelung, a adus două funcţii de vicepreşedinte pentru organizaţia judeţeană Dolj. Eu nu am câştigat funcţia de vicepreşedinte pentru care am candidat. Dar era şi dificil din punct de vedere tehnic, ca o organizaţie judeţeană, indiferent de potenţialul ei exprimat la ultimele alegeri locale şi parlamentare de anul trecut, dar şi în alte împrejurări, să aibă trei vicepreşedinţi în Biroul Central al PSD. De altfel, ţinta mea a fost funcţia de vicepreşedinte regional şi nu cea de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD. Ce s-a întâmplat în «laboratoarele strategice» nu am idee, dar ştiu deznodământul, aşa cum îl ştiţi şi dumneavoastră", aminteşte proaspătul demisionar.

Se concentrează pe administraţie

În ciuda zvonurilor apărute privind o eventuală candidatură a sa la alegerile europarlamentare din acest an, Ion Prioteasa susţine că îşi va duce la bun sfârşit mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj din postura de simplu membru al PSD. "Singura soluţie, în momentul de faţă, este demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei Dolj a PSD, rămânând un simplu membru de partid. Nu mă duc europarlamentar la Bruxelles, ci rămân preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj pentru următorii trei ani. Le sunt dator celor aproape 200.000 de doljeni care m-au creditat cu votul lor în urmă cu un an", a mai spus Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...