Inedit

Puşcăriaşii au trecut la afaceri cu pantofi

Deţinuţii din PMS Craiova produc încălţăminte pentru italieni, nemţi şi... gardienii care îi păzesc

Persoanele private de libertate de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova produc încălţăminte pentru cadeţii de la Academia de Poliţie. În jur de o sută de deţinuţi lucrează, la program de opt ore, ca să-i încalţe pe viitorii agenţi de la arma „Penitenciare”. Veniturile sunt pe măsură, nu mai puţin de 150.000 de euro intrând în conturile instituţiei. Ei au obţinut trei contracte, atât cu Autoritatea Naţională a Penitenciarelor, cât şi cu două firme din Italia şi Germania. „În momentul de faţă, în atelierul de producţie al Peniteciarului Craiova îşi desfăşoară activitatea 90 de persoane private de libertate care confecţionează pantofi pentru două firme, una din Germania şi una din Italia, şi pentru viitorii absolvenţi ai Academiei de Poliţie. Penitenciarul se află în discuţii pentru încheierea a două noi contracte cu firme din ţară pentru confecţionarea de pantofi cu pretecţie”, a declarat Cătălin Borleanu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Craiova.

Îşi încalţă şefii

Unii dintre principalii beneficiari direcţi ai produselor sunt cadeţii de la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, arma „Penitenciare”. De altfel, fabrica din penitenciar produce la nivel industrial şi pentru firme din Germania şi Italia. Deţinuţii preferă această meserie din lipsă de alternative şi pentru a trece mai uşor timpul. Mulţi consideră că aceasta este o meserie de viitor. Pantofii bărbăteşti sunt vânduţi cu suma de 130 de lei în timp ce pantofii de damă cu 120 de lei. Munca nu pare să le displacă celor aproximativ 100 de lucrători din fabrica de încălţăminte din cadrul penitenciarului, cu atât mai mult cu cât munca prestată le va reduce din pedeapsă. Anul trecut, fabrica de încălţăminte a Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova a avut vânzări de aproximativ 400.000 de lei.
Alte penitenciare „închiriază” forţă de muncă specială în diverse condiţii. Astfel, Penitenciarul Botoşani oferă servicii multiple şi diverse, de la lucrări în agricultură şi gospodărie comunală (curăţat parcuri şi spaţii verzi, amenajat şi curăţat străzi) până la activităţi auxiliare muncii necalificate: săpat şanţuri, recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat materiale sau lucrări în domeniul construcţiilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

26.04.2013 - 22:31bai hotule:ai furat ca un nesimtit poza. sa iti fie rusine, catalin praja!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...