Opinii

 

Şi parcă numai cei buni se duc

Boala nu ţine cont de vârstă, de sex, de avere. Loveşte necruţător şi lasă în urmă doar amintirea unor oameni care până acum câteva zile, luni, ceasuri îţi fuseseră aproape. Despre Emilian Rouă nu am putut niciodată să îmi imaginez că este bătrân, că poate fi bolnav. Baronul echilibrului în discuţie, maestrul tactului şi personajul jovial care scotea pe faţă un zâmbet larg chiar şi când i se înecau corăbiile a fost răpus de o maladie necruţătoare în faţa căreia zâmbetul brav a jurnalistului vâlcean nu a mai avut efect.

Vestea dispariţiei lui nenea Rouă ne-a năucit în redacţie chiar dacă unii ştiam adevărul despre starea lui de sănătate. Fostul redactor al Orizontului, al nenumăratelor publicaţii locale ivite la începutul epocii posdecembriste, corespondentul ADEVĂRULUI şi realizatorul celor mai echilibrate talk-show-uri tv din judeţ a făcut un pas în faţă şi s-a lăsat înghiţit de veşnicie. Şi dacă mă uit în jur nu ştiu de ce am impresia că dintre noi dispar de-o vreme încoace parcă numai cei mai buni.

Am avut şansa de a cunoaşte îndeaproape sau să stau măcar în preajma unora dintre numele care au gravat presă în Vâlcea: Tudor Iosifaru, Dorel Iuga, Teodor Brucăr, George Rădiţă, George Stamate. Emilian Rouă se aşează şi el în rândul acestor colegi la amintirea cărora îmi dă o lacrimă. Mulţi dintre ei îşi mai cărau încă bagaje de vise, speranţe şi năzuinţe pe care intenţionau să le valorifice. Unii au lăsat în spate tinere familii îndurerate.

Emilian Rouă ne-a mai lăsat şi o lecţie de echilibru, de bunătate şi de eleganţă într-o lume spoită şi mânjită de perversiunea sufletelor mici. Îi suntem datori nu doar cu un gând bun de fiecare dată când îi vom pomeni numele, ci şi cu transmiterea exemplului său pe mai departe. Deşi, dacă mă uit în jur, presa îmi pare mai anostă şi parcă numai cei buni se duc...

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

22.04.2013 - 22:50Dan TUDOR:Ma alatur cuvintelor alese atat de potrivit cu personalitatea domnului Emilian ROUA si a celorlati, atat de buni, disparuti dintre noi. Condoleante familiilor lor si memorie de calitatea celei exprimate in articolul semnat de Marius JIANU!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...