Sub Lupă

O luptă ineficientă împotriva şomajului!

Târgurile de muncă, profitabile doar pentru AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a organizat, săptămâna trecută, la Centrul Regional pentru Formarea Profesională a Adulţilor, Bursa Generală a locurilor de muncă. De fapt Dumitru Cornoiu, directorul AJOFM, a caracterizat Bursa ca fiind un Târg. “Nu ştim exact câte locuri de muncă sunt oferite, probabil peste 700, pentru că au venit angajatori direct aici, dacă e un târg se vine ca la târg, neanunţat”.

Presa locală a oscilat în privinţa numărului de oameni care au participat la eveniment pentru a oferi un loc de muncă sau a găsi unul. Unii au numărat după ochi, alţii s-au luat după datele oferite de oficiali. În orice caz, aglomeraţia a fost şi mai evidentă datorită spaţiului restrâns pus la dispoziţie firmelor care căutau forţă de muncă. Reprezentanţii acestor societăţi au fost înghesuiţi în două încăperi mici, unde la o oră după deschiderea Bursei aerul devenise irespirabil. Sute de vâlceni încercau să găsească ceva potrivit pregătirii profesionale dar trebuiau să dea din coate pentru a vedea ofertele, nu erau scaune pentru a putea sta jos şi a discuta cu reprezentanţii societăţilor. Firmele erau amestecate de-a valma, nu erau aşezate după criterii logice, să spunem domeniu de activitate.

S-au încadrat pe loc 19 şomeri. Nu ştim în ce domeniu dar probabil în cel de muncitori necalificaţi sau paznici. De fapt, din cele 443 locuri de muncă oferite, conform declaraţiilor organizatorilor, 100 erau de paznici. Efectiv nu ştim cum au ajuns cei de la AJOFM la concluzia că s-au prezentat 63 de societăţi comerciale (la unele mese nu venise nici un reprezentat al firmei respective, la altele au venit de la societăţi care nu erau anunţate) şi că au fost prezente 1.750 de persoane. Ca rezultat al Bursei a fost prezentat şi faptul că 827 de şomeri au fost selectaţi pentru interviuri (!) şi “participanţii interesaţi au fost informaţi şi consiliaţi cu privire la tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modul de realizare a unui CV sau cum se redactează o scrisoare de intenţie”. Interesantă formulare! Parcă într-un judeţ ca Vâlcea se poate aborda o tehnică de căutare a unui loc de muncă. Cât despre CV şi scrisoare de intenţie, acestea sunt... modalităţi neinteresante pentru oferta care a fost prezentată la Bursă, unde angajatorii căutau evident oameni care să muncească mult, pe un salariu cât mai mic, puţine locuri pentru cei cu studii superioare. Ori ca să te angajezi paznic, bucătar, chelner, ospătar, frizer, amanetar, patiser cofetar etc. nu credem că ai nevoie de o scrisoare de intenţie.

“În perioada imediat următoare, cel puţin 350 de vâlceni se vor încadra în muncă în urma acestui eveniment, după ce vor fi testaţi şi selectaţi de angajatorii prezenţi astăzi în Bursă. Totodată, mă bucur că dintre cei prezenţi au fost şi câţiva şomeri care s-au încadrat direct în muncă”, a precizat Dumitru Nicu Cornoiu, director executiv al AJOFM Vâlcea. Directorul, ca probabil toţi cei din ţară, ştiu să vorbească bine şi să prezinte fiecare acţiune ca un succes. Realitatea este însă că doar 19 oameni au fost angajaţi din câteva mii care au participat la Bursă. Nimeni nu are cum să ştie că vor mai fi angajaţi 350 (!) numai pentru că au venit la Bursă.

Acţiunile de acest gen, însă, dau importanţă acestor Agenţii. Le certifică existenţa. Acoperă necesitatea finanţării lor. Am remarcat mii de pliante publicitare. Toate materialele publicitare sunt realizate în condiţii grafice deosebite, pe hârtie sau carton de mare calitate şi policolor. Unele în limba enghleză (!). Multe inutile. Inutile în sensul că informaţiile din ele pot fi prezentate, mai ieftin prin alte mijloace (presă scrisă şi audiovizuală, panouri de afişaj de la AJOFM, consultaţii directe la sediul Agenţiilor date de funcţionari. De exemplu, pe un pliant de 8 pagini color sunt tipărite drepturile şomerilor din România, documentele necesare obţinerii indemnizaţiei de şomaj, valoarea acestora şi perioada de acordare. Pe alt pliant sunt explicate pentru angajatori subvenţiile şi facilităţile de care beneficiază aceştia la angajarea unui şomer (date care evident pot fi comunicate altfel publicului). Cert este că lipsa locurilor de muncă poate însemna o dramă pentru unii, dar pentru alţii înseamnă profit.

Existenţa şomerilor înseamnă loc de muncă bun şi călduţ pentru mulţi funcţionari din Agenţiile de ocupare a forţei de muncă. Agenţiile respective aduc profit altor firme care editează şi tipăresc zeci de mii de pliante de acest gen la nivel naţional. Alte firme scot profit din organizarea unor aşa zise cursuri de calificare, policalificare, reconversie etc. De fapt, acţiuni menite să aducă câştig celor care organizează aceste cursuri, celor care predau la ele. De multe ori, banilor publici din România cheltuiţi pentru presupusa scădere a şomajului li se adaugă bani buni cotizaţi de cetăţenii europeni. Sumele respective ar fi utilizate mai eficient dacă ar fi alocate funcţionării unor adevărate şcoli de meserii.

Piaţa de muncă are nevoie de oameni calificaţi, de meseriaşi. În multe domenii, tinerii pur şi simplu nu mai au de unde să înveţe o meserie, unele meserii nu mai au deloc unităţi de pregătire. Un curs făcut evident pentru profitul unora nu poate învăţa un şomer să fie un bun sudor, tâmplar în lemn şi aluminiu, merceolog, gestionar, frizer, vopsitor auto, instalator, electrician, infirmier, reparator de ascensoare, bijutier etc.

La acţiunea de vineri au fost prezenţi şi unii reprezentanţi ai unor primării. Evident că în comunele respective sunt o grămadă de oameni care au nevoie de un loc de muncă. Şi atunci de ce vin primarii la o Bursă să caute salariaţi? Păi datorită unei prevederi care spune că dacă se fac angajări printr-o astfel de bursă angajatorul beneficiază de nişte facilităţi. Ca în România. Trimiţi “pila” pe care vrei să o angajezi la Bursă, tu te duci acolo chipurile să selectezi din cei care doresc să lucreze la tine, angajezi pe cine trebuie şi iei o facilitate.

Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă trăiesc datorită şomajului. Birocraţii de acolo au de lucru pentru că există şomeri. Ei, acei birocraţi, probabil nu vor avea parte niciodată de experienţa de a fi şomeri. Vor plimba hârtii şi dacă îşi văd de treabă vor mânca şi o pensie bună. Despre comportamentul unora dintre ei şi despre cum se poartă cu persoanele care intră în sediul AJOFM, nu de plăcere ci de necesitate, vom discuta cu altă ocazie. Până atunci sperăm ca următorul “bâlci” organizat de AJOFM să beneficieze de condiţii mai bune, spaţii adecvate şi respect faţă de cei care caută un loc de muncă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...