Actualitate

Gruia Stoica mută investiţiile din România în Cuba

Patronul de la Reloc Craiova şi Electroputere VFU vrea să construiască o fabrică de material rulant în ţara lui Fidel Castro

Grupul Grampet, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, ar putea construi o fabrică de material rulant în Cuba, în parteneriat cu autorităţile cubaneze, partea română urmând să asigure tehnologia şi piesele, dar şi ansamble şi subansamble fabricate în România. „Sunt sigur că după această vizită tehnică vom semna la finalul săptămânii viitoare un acord mai amplu, ale cărui aspecte comerciale vor fi definitivate la Havana. În principiu, împreună cu partenerii cubanezi, am discutat despre construcţia, în parteneriat, a unei linii tehnologice de producţie în Cuba, unde Grampet Group va asigura tehnologia, know-how-ul, piese, ansamble şi subansamble fabricate în România şi, bineînţeles, resursa umană de specialitate. Aşa cum am discutat cu şeful delegaţiei, acest parteneriat româno-cubanez va fi capabil să exporte material rulant în toată America Latină. Un prim pas va fi făcut către Venezuela”, a declarat duminică într-un comunicat vicepreşedintele Grampet Group, Graţian Călin.

Cubanezii inspectează fabricile din Craiova

În urma unui acord de colaborare semnat între Grampet Group şi Uniunea Căilor Ferate din Cuba, o delegaţie cubaneză s-a deplasat în România pentru a vizita capacităţile de producţie, de reparaţie şi modernizare de material rulant ale Grampet. Delegaţia cubaneză va petrece şapte zile în România, timp în care va vizita câteva dintre societăţile Grampet, printre care fabrica de reparaţii de locomotive Reloc Craiova şi Electroputere VFU Craiova. Şeful delegaţiei cubaneze, Joge Luis Rodriguez Salgado, director de negocieri în cadrul Uniunii Căilor Ferate din Cuba, a declarat că în Cuba funcţionează câteva sute de vagoane de producţie românească. El a vorbit despre posibila modernizare, în parteneriat cu Grampet, a atelierelor din Cuba şi de posibilitatea de a asambla vagoane şi locomotive româneşti. Grampet a semnat în noiembrie cu Uniunea Căilor Ferate din Cuba un acord de colaborare care vizează în principal domeniul construcţiei şi reparaţiei de locomotive şi vagoane pentru trenurile de călători şi de marfă ale căilor ferate cubaneze. Grupul este cel mai mare jucător privat din sectorul transportului feroviar din România şi unul dintre principalii competitori la nivelul Europei Centale şi de Sud-Est, asigurând servicii de transport şi logistică în nouă ţări europene.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...