Special

Medalii pe bandă rulantă pentru elevii din Craiova

Doi elevi şi-au uimit profesorii obţinând 28 de medalii în mai puţin de un an la concursurile şi olimpiadele de Limba Română şi Matematică

Doi elevi craioveni au reuşit să obţină o performanţă unică. Într-un singur an, ei au luat nu mai puţin de 28 de medalii, dintre care un loc 1 la olimpiada de română şi un loc doi la olimpiada de matematică. Şcoala Sfântul Gheorghe din Craiova are cu ce se lăuda. Doi elevi au reuşit ca în mai puţin de un an de zile să îşi uimească profesorii prin rezultatele obţinute.
Un loc 1 Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatură Română obţinut de Victoria Delia, elevă în clasa a 6-a şi o medalie de argint obţinută la Olimpiada de Matematică de Andrei Nicolăescu, plus alte zeci de premii, i-au transformat pe cei doi în adevărate modele pentru colegii lor.

Olimpică în clasa a 6-a

Limba Română nu mai are nici un secret pentru Victoria Delia, tânăra din clasa a 6-a care a reuşit să câştige olimpiada de română de la Braşov. Perseverenţa a adus-o acolo unde alţii nici nu îndrăznesc să viseze, pe prima treaptă a podiumului. Ea a demonstrat că munca şi talentul sunt cele două elemente pe care un elev, dacă le foloseşte cu atenţie, poate obţine rezultate uimitoare. „A fost greu, dar după încercarea de anul trecut, anul acesta am reuţit să câştig premiul I. Nu mă voi opri aici şi o să încerc să ajung cât mai departe, pentru că de la anul o să am şi olimpiada internaţională, care se organizează de la clasa a VII-a. Pe lângă română, îmi mai place să studiez limbile străine, iar într-o bună zi poate o să ajung în China”, ne-a povestit Delia.
Parcursul tinerei nu este unul întâmplător, în spatele acesteia fiind, timp de doi ani, profesoara de limbă română Barbu Rebeca, cea care i-a arătat calea spre victorie.
„Este o fată foarte serioasă, la care se îmbină perfect munca şi talentul. O am elevă de anul trecut şi pot spune că nu am muncit foarte mult cu ea”, a declarat profesoara acesteia de limbă română, Barbu Rebeca.

Olimpic la matematică cu fotbalul în sânge

Andrei Nicolăescu este cel care, de câţiva ani, reuşeşte să aducă şcolii diplome peste diplome. Nu a făcut nici anul acesta excepţie, ultima lui izbândă fiind o medalie de argint câştigată la olimpiada de matematică, pe lângă celelalte 17 obţinute tot anul acesta. Întrebat cât timp îşi petrece învăţând, răspunsul acestuia a fost unul surprinzător.
“Nu petrec foarte mult timp cu matematica în braţe. Am un orar al meu de câteva ore, după care mă duc să joc fotbal. Sunt la o vârstă la care îmi place distracţia, îmi place să mă joc, iar dacă ar fi să aleg între matematică şi fotbal aş alege fotbalul”, a spus Andrei Nicolăescu.
Andrei Nicolăescu a fost inclus şi în lotul lărgit pentru olimpiada de matematică balcanică. Cei doi elevi abia aşteaptă următoarele concursuri, promiţând că vor aduce şi de acum înainte premii cel puţin la fel de importante de la olimpiadele şi concursurile la care vor participa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

09.04.2014 - 13:53Budescu Alex:Felicitari Victoria ! Mult succes !

09.04.2014 - 13:15Weistar:Dă bes , sa moara mama

09.04.2014 - 12:51popou:Curuletzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

09.04.2014 - 12:50Andrei Nicolaescu:Vă rog să nu îmi mai luaţi pagina in batjocură .

09.04.2014 - 12:48hhhttt9i:cccccccccancer

Pagina 1 din 9 (5 comentarii din 43)

< înapoi123456789
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...