Administraţie

Cîlea a reuşit: ambasadorul Franţei a vizitat Vâlcea!

Philippe Gustin a deschis uşa negocierilor pentru autorităţile vâlcene şi potenţialii parteneri din Franţa

Săptămâna trecută, preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a reuşit să se aşeze la masa negocierilor cu reprezentantul Franţei la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Gustin, care a efectuat o vizită oficială în judeţul Vâlcea. Gazdele reprezentantului Franţei, prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, preşedintele CJ, Ion Cîlea, şi viceprimarul Râmnicului, Ion Gigi Matei au deschis subiectul delicat al cooperării economice cu potenţiali parteneri din Franţa, atraşi de oportunităţile pe care Vâlcea le prezintă. Între ofertele gazdelor pe primul loc a fost pus imensul potenţial în energie nepoluantă şi regenerabilă, respectiv parcurile eoliene şi fotovoltaice, dar şi construcţia de centrale electrice de mică şi medie putere.

Oferta turistică, pe primul loc

Pe lângă potenţialul agricol al zonei, prezentat de preşedintele Cîlea, oaspetele francez a fost informat şi despre oportunităţile pe care judeţul le prezintă în domeniul turistic. „Un capitol aparte a fost destinat atragerii de investitori în sfera turismului, insistându-se în principal pe dezvoltarea construcţiilor hoteliere şi de servicii, reluarea colaborărilor cu touroperatori pentru reactivarea turismului balnear de care să beneficieze grupuri de turişti francezi şi nu în ultimul rând participarea unor firme din Franţa la amenajările de croazieră şi sporturi nautice pe Olt”, a precizat Ion Cîlea după întâlnire. În alocuţiunea sa, ambasadorul Philippe Gustin şi-a exprimat interesul pentru promovarea mai curajoasă a ceramicii de Horezu, a meşteşugurilor populare, schimburilor culturale, sportive şi educative dintre judeţul Vâlcea şi un departament din Franţa care urmează să fie stabilit de comun acord. În următoarea perioadă, la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea va fi constituit un compartiment în care să fie cooptaţi specialişti în afaceri şi marketing economic şi care să colaboreze direct şi punctual cu potenţialii oameni de afaceri din Franţa.

"Un capitol aparte a fost destinat atragerii de investitori în sfera turismului, insistându-se în principal pe dezvoltarea construcţiilor hoteliere şi de servicii.", Ion Cîlea, preşedinte CJ Vâlcea

Municipalitatea mizează pe investiţii directe

Având deja experienţa Vilmar, firmă cu capital româno-francez, edilii din Râmnicu Vâlcea au profitat de vizita ambasadorului Gustin încercând să deschidă apetitul unor alte companii de a investi în municipiu. Viceprimarul Matei a făcut lobby pe lângă diplomatul din Hexagon pentru ca potenţialii investitori francezi să îşi deschidă unităţi de producţie în Râmnicu Vâlcea şi în viitoarea Zonă Metropolitană, aducând drept argumente infrastructura de calitate, specializarea înaltă a personalului şi sprijinul din partea administraţiei. La finalul întâlnirii, ambasadorul Franţei a scris în Cartea de Aur a Primăriei un mesaj prin care îşi exprimă speranţa că acest eveniment va deveni punctul de plecare pentru o serie de relaţii culturale şi economice fructuoase între municipiu şi administraţii şi firme franceze.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...