Economic

Prime record de Paşte pentru salariaţii falimentarului RAAN

3,6 milioane lei este valoarea integrală a primelor de sărbători ce vor fi acordate la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare

Toţi cei 3.600 de salariaţi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare vor avea parte de prime în valoare de 1000 de lei de fiecare. Pe locul doi se află angajaţii de la Exploatarea Minieră Mehedinţi, care vor primi până în 26 aprilie tichete cadou în valoare de 700 de lei de fiecare drept primă de Paşte.

Cele mai mari prime de Paşte din Mehedinţi le vor încasa angajaţii de la RAAN chiar dacă unitatea are datorii colosale de 800.000.000 lei. Directorul general al RAAN, Marius Preda, a declarat că fiecare angajat va primi conform contractului de muncă o primă de Paşte în valoare de 1.000 de lei, adăugând că se fac toate demersurile pentru ca acestea să fie plătite. Cei 3.600 angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) vor beneficia de Paşte de prime în valoare de 1000 de lei de fiecare. Acest lucru este prevăzute în contractul colectiv de muncă . Conducerea unităţii a anunţat că face tot posibilul ca aceste drepturi să fie acordate înainte de data de 5 mai.

Bani sau tichete de masă

Directorul general al RAAN, Marius Preda a declarat luni că fiecare angajat primeşte conform contractului de muncă o primă de Paşte în valoare de 1.000 de lei. „Facem tot posibilul să plătim aceste prime până în Paşte, până în data de 5 mai, dacă nu, le vom achita imediat după Paşte”, a spus directorul Marius Preda.Liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete a explicat că în contractul de muncă este prevăzut ca primele de Paşte să se achite în luna în care are loc această sărbătoare, neexistând cadrul legal pentru ca aceste drepturi să fie acordate în luna aprilie. „Aceste drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă se acordă în luna în care este sărbătoarea respectivă. Întrucât Paştele se sărbătoreşte în data de 5 mai, în luna mai vor fi date. Nu putem să dăm aceste prime în luna aprilie, le vom da în mai, nu ştiu dacă înainte sau după Paşte. Nu ne permite legea să le dăm în aprile. Şi este vorba de tichete de masă în valoare de 1.000 de lei de fiecare, nu de sume de bani”, a precizat liderul de sindicat Florin Rogobete. RAAN are în prezent 3.600 de angajaţi, numărul cuprinzând angajaţii platformelor Romag Termo, Romag Prod, RAAN Executiv, precum şi Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti. RAAN se află într-o procedură de reorganizare, discutându-se despre comasarea celor două institute ale RAAN: Sucursala Cercetări Nucleare (SCN) Piteşti şi Sucursala de Inginerie Tehnologică pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucureşti într-o regie separată de cercetare şi proiectare, despre trecerea sucursalei Romag Termo în plată către Complexul Energetic Oltenia, dar şi despre restrângerea activităţii la combinatul de apă grea Romag Prod. Astfel, din cele două linii tehnologice care produc apă grea, una ar urma să producă în continuare apă grea, în timp ce a doua linie ar urma să intre în conservare, fapt ce ar duce la disponibilizarea unui număr de angajaţi de la Romag Prod, care ar putea fi stabilit ulterior. Datoriile RAAN sunt de aproximativ 800.000.000 de lei. Liderul de sindicat al minerilor mehedinţeni, Rafael Norocel Ciorăscu susţine că la Exploatarea Minieră Mehedinţi primele sunt acordate în baza prevederilor din contractul colectiv de muncă, dar şi în contextul în care Complexul Energetic Oltenia a înresgistrat profit în 2012 şi nu are datorii la bugetul de stat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...