Politică

Răfuieli dure în PDL Mehedinţi

Gherghe, retrogradat de la şefia organizaţiei din Severin. „M-au demis pentru că nu am votat cu Blaga!”

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, a pierdut funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Drobeta Turnu Severin în urma unei decizii luate săptămâna trecută de conducerea Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. Printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean a PDL Mehedinţi, a fost dizolvat Biroul Permanent Local Turnu Severin din lipsă de activitate, iar Constantin Gherghe a rămas fără funcţia de preşedinte al Organizaţiei municipale PDL. Totodată, s-a luat decizia ca funcţia de preşedinte interimar să fie asigurată de Mircea Grosu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale, fost viceprimar PDL, actualmente consilier local PDL, cel care de altfel s-a ocupat de organizaţie în ultimul an.

Alegeri în două luni

Un prim obiectiv al preşedintelui interimar este acela de a pregăti alegerile pentru formarea unei noi structuri de conducere a organizaţiei municipale. Cel mai probabil alegerile vor avea loc în cel mult două luni. Concret, lui Gherghe i s-a reproşat faptul că timp de un an nu a mai activat în rândurile partidului. „Timp de un an nu a mai activat, nu a mai avut acţiuni, nu a mai convocat Biroul Permanent Local. Practic, nici nu a mai trecut pe la partid”, a declarat Mircea Grosu. Schimbarea lui Constantin Gherghe din funcţia de preşedinte al organizaţiei PDL Turnu Severin era previzibilă. Recent, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Mehedinţi, Marius Bălu, a declarat că Gherghe s-a rupt de acest partid încă din timpul campaniei electorale pentru alegerile locale. „După ce acum vreo două săptămâni era de braţ cu doamna Elena Udrea, recent, domnul Ponta i-a urat fiului rătăcitor bun venit în rândurile PSD-ului. Este o situaţie pe care domnia sa trebuie să o lămurească. Eu îmi doresc să ieşim din această ipocrizie odată şi-odată, din acest teatru absurd. Primarul Constantin Gherghe de fapt nu mai serveşte în niciun fel interesele opoziţiei, şi-a dat mâna cu puterea, sper că în interesul cetăţenilor, dar până acum nu s-a văzut nimic”, a declarat preşedintele interimar al PDL Mehedinţi, Marius Bălu.

„Îmi place mai mult administraţia şi mai puţin politica!”

De cealaltă parte, primarul Constantin Gherghe a declarat că cetăţenii ştiu că lui îi place mai mult administraţia şi mai puţin politica. „Timpul va stabili dacă oamenii apreciază mai mult PDL-ul şi politicile sale sau pe Gherghe ca primar, ca administrator. Să-i lăsăm pe cetăţeni să ne judece după faptele noastre, după ce lăsăm concret în urma nostră, nu după politică. Ştiţi că mie îmi place mai mult administraţia şi mai puţin politica”, a declarat primarul Constantin Gherghe. Totodată, fostul lider al PDL Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, spune că a fost schimbat din funcţie întrucât la alegerile interne din PDL a susţinut-o pe Elena Udrea la şefia formaţiunii şi nu pe Vasile Blaga, menţionând şi că „toate deciziile privind organizaţia municipală au fost luate de judeţ”. Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, spune că preşedintele interimar al PDL Mehedinţi, Marius Bălu, a luat decizia de înlocuire a sa din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale pe motiv că nu l-a susţinut pe Vasile Blaga la şefia formaţiunii. „Săracul, în sinceritatea lui, a spus tot adevărul. L-a deranjat că eu am susţinut-o pe Elena Udrea şi o susţin în continuare, în orice demers politic”, a spus Gherghe.

Partid fără dialog

Constantin Gherghe a mai spus că niciodată în ultimul an nu a fost consultat de PDL Mehedinţi privind decizii politice. „Niciodată în ultimul an nu am fost convocat sau consultat de organizaţia judeţeană pentru decizii politice. Toate deciziile privind organizaţia municipală au fost luate de judeţ. Le doresc succes! Să-i iubească severinenii mai mult decât i-au iubit cât am fost eu preşedinte la organizaţia municipală”, a spus Constantin Gherghe. Constantin Gherghe a mai spus că nu intenţionează să candideze pentru o funcţie de conducere în cadrul Organizaţiei PDL Mehedinţi la alegerile din 15 iunie.

Proiectele Primăriei Severin, introduse la cerinţele USL

Secretarul general al PDL Mehedinţi, Dumitru Mărculescu, declara, sâmbătă, 20 aprilie, că, printr-o decizie a Biroului Permanent Judeţean, Organizaţia PDL Drobeta Turnu Severin a fost dizolvată. „Constantin Gherghe nu mai este preşedinte al PDL Drobeta Turnu Severin, este însă în continuare membru al PDL. Organizaţia municipală este condusă interimar de Mircea Grosu, până la alegeri”, spunea Dumitru Mărculescu. În ultimele luni, Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a adoptat majorarea preţului la gigacalorie, de la 208 lei la 240 de lei, majorarea taxelor şi impozitelor, dar şi al tarifului la apă şi canal, proiectele respective fiind susţinute de primarul municipiului, Constantin Gherghe. Preşedinte interimar al PDL Drobeta Turnu Severin a fost numit fostul viceprimar al municipiului, Mircea Grosu, care, în următoarea săptămână, trebuie să numească Biroul Permanent Local interimar până la alegerile din 15 iunie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...