Eveniment

Fraudă de 2,4 miliarde lei vechi la înmatriculări

Un fost poliţist a fost arestat pentru falsificarea documentelor fiscale la câteva zeci de maşini înmatriculate în ultimii doi ani

UPDATE: Încă o arestare în cazul înmatriculărilor ilegale

Procurorul de caz a dispus, miercuri, 24.04.2013, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Paraschiv Gabriel, angajat al unei societăţi comerciale din Rm. Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi înşelăciune, dispunând totodată măsura reţinerii acestuia pentru 24 ore. Aceste activităţi s-au realizat în contextul continuării cercetărilor în cauza penală aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea în legătură cu înmatricularea mai multor autovehicule prin încălcarea dispoziţiilor legale.

În sarcina inculpatului Paraschiv Gabriel s-a reţinut faptul că în perioada 2010-2012 a indus în eroare mai multor persoane susţinând că le va achita taxa de poluare stabilită de organele fiscale pentru înmatricularea autoturismelor. În realitate, acesta a folosit în interes personal cea mai mare parte a sumelor primite, prejudiciul cauzat părţilor vătămate fiind în sumă de aproximativ 40.000 lei. Autoturismele au fost înmatriculate fără respectarea dispoziţiilor legale ce reglementau taxa de poluare de către inculpatul Dumitru Liviu Dan, fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, arestat preventiv în aceeaşi cauză la data de 18.04.2013.

Totodată, inculpatul a pretins şi primit suma de 2000 de euro de la mai multe persoane, prevalându-se de influenţa pe care pretindea că o are asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului de Înmatriculări Vâlcea şi RAR în scopul înmatriculării autovehiculelor acestora.

Joi, 25.04.2013, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea formulată de parchet şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Paraschiv Gabriel pentru 29 zile.

Pentru administrarea probatoriului în această cauză, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea au realizat activităţi procedurale în conformitate cu delegările procurorului.

......

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de învinuitul Dumitru Liviu Dan, fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPRPCIV) Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, totodată fiind dispusă măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore. Ieri, 18 aprilie, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea inculpatului pentru 29 de zile.

Înmatriculări cu acte false

În sarcina lui Dumitru Liviu Dan s-a reţinut că, în perioada 2011-2012, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, a efectuat mai multe operaţiuni de înmatriculare a unor autovehicule cu încălcarea dispoziţiilor legale privind taxa de poluare, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 240.000 lei, ataşând mai multe dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare. „De asemenea, a exercitat acţiuni de inducere în eroare asupra părţilor vătămate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei. În cursul anului 2012, inculpatul a pretins şi primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul traficării influenţei sale asupra altor funcţionari din cadrul R.A.R”, se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea. Procurorii care se ocupă de acest caz şi-au îndreptat deja atenţia asupra angajaţilor de la Registrul Auto Român, o parte dintre aceştia fiind suspectaţi că au cooperat cu fostul agent de poliţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...