Sport

Handbal feminin

Buget înjumătăţit pentru Oltchim

Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim a anunţat în mare strategia pentru sezonul viitor, lotul urmând a fi decis în aceste zile.
"Oltchim va continua să existe, chiar dacă va merge într-o formulă nouă. În mare parte, bugetul este conturat, va fi de circa 1,5 milioane de euro. Nu putem încă anunţa numele sponsorului principal, până nu este totul semnat. Vom păstra 7-8 jucătoare de valoare mondială şi vom aduce alte 7-8 jucătoare foarte tinere, pe care le avem în club, sau le avem împrumutate la alte formaţii din ţară. Cu siguranţă, ne vom bate la campionat, vom încerca şi să intrăm în primele opt echipe din Europa", a spus Berbecaru. Cu siguranţă, vor veni la Vâlcea Băbeanu, Marin şi Buceschi, jucătoare sub contract cu Oltchim.

De azi, conducerea clubului le cheamă la discuţii pe roş-albastre. Singurele jucătoare care mai au contract şi pentru sezonul viitor sunt Curea, Neagu şi Managarova. O altă jucătoare care va rămâne sigur este Meiroşu, ţinând cont de relaţia sa cu fostul manager Constantin Roibu, care încă conduce clubul din umbră.

Aproape sigur, Jakob Vestergaard va părăsi gruparea vâlceană, clubul nefiind dispus să îi mai achite salariul uriaş, în condiţiile unei întineriri masive a lotului. Danezul ar putea rămâne doar în cazul în care îşi va reduce semnificativ pretenţiile financiare.

În mod curios, Berbecaru s-a arătat surprins că SC Oltchim nu a mai putut susţine handbalul, deşi acest lucru era mai mult decât prevezibil pentru un colos industrial care acumula de câţiva ani pierderi uriaşe. ”Nu ne aşteptam ca sponsorul principal să nu ne mai poată susţine în acest sezon. La momentul anunţului, noi deja aduseserăm toate jucătoarele, de aceea au fost probleme financiare, avem şi datorii importante, nu ştiu exact cuantumul acestora. Sunt convins că dacă sponsorul principal putea rămâne alături de noi, am fi jucat finala Ligii” a susţinut Berbecaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...