Sport

Dilema Moşului Doroftei

Administratorii sălii de box din Râmnicu Vâlcea căutaţi de oficialii Federaţiei Române de Box

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a rămas şocat de starea deplorabilă a sălii unde se antrenează tinerii pugiliştii din Vâlcea. Acesta intenţionează să o renoveze şi să deschidă un centru de excelenţă pentru box la Râmnicu Vâlcea, însă nu poate da de urma celor care administrează sala. Condiţiile de antrenament pentru tinerii pugilişti din Râmnicu Vâlcea sunt jalnice. Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a rămas uimit de sala în care aceştia se pregătesc.

Dezastrul din sala de box l-a făcut K.O. pe Doroftei

Aflată sub tribunele stadionului din Râmnicu Vâlcea, incinta respectivă are parchetul umflat şi pereţii mucegăiţi, preşedintele FRB fiind hotărât să sesizeze toate structurile abilitate să ia măsuri pentru remedierea acestei situaţii. De teamă să nu se accidenteze vreun sportiv, fostul campion mondial la box, aflat în inspecţie la Vâlcea săptămâna trecută, a fost nevoit să-i scoată pe copii afară, să se pregătească pe stadion. „Nu mi-am închipuit vreodată că cineva se poate antrena în astfel de condiţii. O sală cu parchetul umflat, plină de igrasie, nevăruită de ani de zile, un ring fără prelată, doar cu nişte şipci cu sfori… Nu poţi să faci performanţă în condiţiile astea, cu toate că sunt aici nişte antrenori care se zbat şi luptă pentru copiii lor. Nu cred că pot să meargă mai departe în condiţiile acestea. Eu nu am putut să fac un antrenament cu ei acolo în sală pentru că te accidentezi, îţi rupi piciorul. A trebuit să merg cu ei afară… în aer liber. Acum se poate face antrenamentul în aer liber, e soare, e cald, dar ce vor face copiii aceştia la iarnă?”, se întreabă retoric Moşul. Imaginea dezolantă a sălii de box, care se află amplasată sub tribunele stadionului municipal, i-a pus pe gânduri pe mai marii boxului românesc, care au decis să ia atitudine. Performanţă există în Vâlcea în acest domeniu, ultima ”bravură” a tinerilor pugilişti vâlceni fiind două medalii la campionatul naţional de box pentru juniori.

Administratorul sălii, de negăsit

Şefii Federaţiei se gândesc să facă aici chiar un centru de excelenţă pentru box, însă problema lor cea mai mare este că nu-l găsesc pe administratorul sălii pentru a-l putea trage la răspundere. Pe de-o parte este Clubul Sportiv Chimia, ai cărui reprezentanţi spun că din 2005, prin hotărâre de guvern, sala a trecut în administrarea Primăriei Râmnicu Vâlcea, care însă nu şi-a respectat angajamentele faţă de club şi nu au investit un leu în renovarea sălii. „Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a preluat complexul sportiv din Zăvoi. Tratativele au început de pe vremea primarului Traian Sabău şi s-au finalizat în 2005 cu preluarea acesteia, prin hotărâre de guvern, de către primăria municipiului. La aceste tratative a participat un reprezentant al Ministerului Tineretului şi Sportului şi atunci când s-au finalizat a fost prezent domnul Octavian Morariu, actualmente preşedinte al Comitetului Olimpic Român.. Iniţial, se dorea doar o preluare parţială, adică doar terenul de fotbal şi celelalte camere din hotel, dar primarul de atunci, Mircia Gutău, a insistat să fie preluat întregul complex, astfel că în septembrie 2005, prin hotărâre de guvern, baza sportivă a fost predată municipalităţii. Noi am fost ultimii care am făcut investiţii în această sală, prin 2003-2004, am pus centrala termică, termopane, gresie şi faianţă în băi, am refăcut parchetul şi hidroizolaţia. Totul pe banii Ministerului, dar se pare că s-a uitat de această investiţie făcută pe banii statului român. Prin hotărârea de guvern prin care a fost preluată această bază, se prevedea clar că primăria este cea care administrează baza sportivă, iar sălile de box, de haltere, pista de atletism pot fi folosite gratuit de către Clubul Chimia. De mai bine de un an şi jumătate au început însă şicanele şi ni se cerea să plătim fie chirie, fie întreţinerea pentru ele. Noi nu aveam bani pentru plata acestor cheltuieli...”, a precizat Gheorghe Joiţa, contabilul şef al Clubului Chimia. De cealaltă parte, Primăria Râmnicu Vâlcea s-a limitat la a da un comunicat prin care face cunoscută discuţia pe care un consilier local şi un consilier al primarului au avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Române de Box şi să spună că vor verifica cele semnalate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...