Sport

Fotbal, Liga a II-a, Poli-Damila 2-0

Nimic nu e pierdut pentru Damila!

Trupa lui Claudiu Niculescu şi-a redus şansele la promovare, având nevoie de un parcurs perfect

Damila a pierdut azi la Timişoara, 0-2 cu ACS Poli, într-un joc extrem de important în lupta pentru promovare.

Fără victorie în retur, ACS Poli şi-a revenit tocmai azi, în derbyul cu Damila, adjudecat de timişoreni cu 2-0. Trupa lui Niculescu a oferit o replică palidă, fără consistenţă, astfel că victoria bănăţenilor este una justă.

Altădată punctul forte al Damilei, axul central a fost azi de nerecunoscut.

Ca şi la jocurile cu Bihor şi UTA, vâlcenii s-a zbătut fără luciditate în atac, fără a pune în pericol poarta adversă. Singura ocazie mai acătări a Damilei a venit în minutul 17, când Codin, scăpat pe flancul drept, a şutat frumos, dar pe direcţia lui Kirev. Timişorenii puteau marca în minutul 27, când şutul lui Boldea a lovit transversala porţii lui Matache.

În minutul 43 a venit şi golul gazdelor, când Szekely a pătruns în careu talonat de Deaconescu, care are o intare total necugetată şi îl faultează clar pe atacantul bănăţenilor. La reluări, există încă dubiu dacă faultul a fost comis pe linie sau în afara careului. Trandu înscrie de la punctul cu var şi Poli intră la cabine în avantaj.

Trupa lui Niculescu a înscris un singur gol în ultimele trei jocuri

Condusă, Damila a ieşit la joc în partea secundă, însă a atacat steril, fără luciditate la pasa decisivă. Şi golul a venit tot în poarta Damilei, în minutul 57, când Bărbuţ a centrat de pe dreapta şi Szekely, pierdut în mijlocul careului de acelaşi Deaconescu care s-a oprit crezând că îl lasă în ofsaid, duce scorul la 2-0.

Schimbările lui Niculescu nu au adus niciun plus în ofensiva Damilei. Poli se putea desprinde în minutul 72, când Bărbuţ scapă singur, dar trage în figura lui Matache. Astfel, Poli câştigă cu 2-0 şi face un pas mare spre promovare.

Deşi în acest moment şansele Damilei la primele două locuri au scăzut drastic, nimic nu este pierdut pentru alb-verzi, cu condiţia să înceapă să joace fotbal de calitate şi să creadă până la final în şansa lor.

Poli are un program mai lejer şi ţinând cont de tradiţie şi de susţinea financiară, e greu de crezut că mai poate rata promovarea. Însă, cele nouă puncte care o despart acum pe Damila de liderul Corona se pot topi până la final. Trupa lui Niculescu are un joc mai puţin disputat şi automat prin victoria la masa verde cu Alba Iulia ajunge la şase puncte de braşoveni, care peste două etape vin la Drăgăşani. Cu o victorie în meciul direct, Damila ajunge la trei puncte de Corona, care va mai avea alte două deplasări dificile, la Rm. Vâlcea şi Tg. Mureş.

ACS Poli: Kirev - Redzepi, Petrovici, Şeroni, Marovic - Bărbuţ, O. Petre (Poparadu 62), Trandu, Bălace - Boldea (Dobricean 54), S. Szekely (Boştină 73). Antrenor: Valentin Velcea
Damila: Matache - Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Ed. Stoica- Menassel, Bărbulescu - Ad. Popa (B. Geantă 59), Lircă (Melcea 59), Codin (Iancu 66)- Negruţ
Antrenor: Claudiu Niculescu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...