Economic

Şomerii de la Oltchim vor primi lunar 2.000 de lei

Polonezii de la PCC vor să închirieze combinatul

Peste 1.000 de angajaţi de la Oltchim care vor fi disponibilizaţi vor primi câte 2.000 de lei pe lună, timp de doi ani. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei Varujan Vosganian. Potrivit acestuia, la poarta Oltchimului bat deja zece investitori. O ofertă neobişnuită a venit de la polonezii de la PCC, care s-au oferit să închirieze ce a mai rămas în picioare din combinat.


O mie de angajaţi ai combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea aşteaptă cu înfrigurare deciziile de concediere. Statul promite că cine va rămâne fără un loc de muncă NU va duce şi lipsă de bani.

"Toti cei disponibilizati vor beneficia în fiecare lună de o sumă cuprinsă între 1800 şi 2000 de lei, deci fiecare persoană disponibilizată va beneficia de ajutorul de şomaj şi de venitul de compensare. Ei vor putea de asemenea să participe şi la masa credală şi să obţină şi salariile compensatorii", a spus Varujan Vosganian.

Contractul de muncă prevede acordarea a 6 până la 18 plăţi compensatorii pentru angajaţii care şi-ar putea pierde locurile de muncă.

Prin reducerea cheltuielilor, în principal cele cu salariile, statul vrea să facă Oltchimul mai privatizabil. Zece companii s-au arătat interesate de preluarea combinatului de la Râmnicu Vâlcea, dintre ele două sunt din România, spune ministrul Ecomoniei.

O ofertă neobişnuită au primit autorităţile de la polonezii de la PCC, care deţin aproape 33% din Oltchim. Vor să închirieze secţiile rămase în picioare.

Polonezii de la PCC susţin că îi interesează şi o preluare integrală a combinatului şi că vor veni cu o ofertă. În toamna anului trecut, PCC a oferit aproape trei milioane de euro, pentru acţiunile deţinute de stat la Oltchim şi pentru datoriile pe care combinatul de la Râmnicu Vâlcea le avea către Electrica şi AVAS.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...