Ultima Oră

Poliţist de la înmatriculări, acuzat că „a tras pe dreapta” 240.000 lei

Ancheta procurorilor vâlceni se extinde către RAR

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de învinuitul Dumitru Liviu Dan, fost agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPRPCIV) Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, totodată fiind dispusă măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore. Ieri, 18 aprilie, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea parchetului şi a dispus arestarea inculpatului pentru 29 de zile.

Înmatriculări cu acte false

"În sarcina învinuitului Dumitru Liviu Dan s-a reţinut că, în perioada 2011-2012, în calitate de agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea, a efectuat mai multe operaţiuni de înmatriculare a unor autovehicule cu încălcarea dispoziţiilor legale privind taxa de poluare, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 240.000 lei, ataşând mai multe dovezi de plată falsificate la dosarele de înmatriculare", se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

De asemenea, a exercitat acţiuni de inducere în eroare asupra părţilor vătămate, cauzând un prejudiciu de aproximativ 100.000 lei. În cursul anului 2012, inculpatul a pretins şi primit sume de bani în legătură cu îndeplinirea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu, respectiv în schimbul traficării influenţei sale asupra altor funcţionari din cadrul R.A.R.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...