Sport

Fotbal, Liga a II-a, Damila Măciuca

Jocul Damila-Maramureş 3-0, anchetat de Comisia de Integritate a FRF

Maramureşenii sunt suspectaţi că au încercat să obţină bani necuraţi

*UEFA a semnalat Comisiei de Integritate a FRF să ancheteze partida Damila-FC Maramureş 3-0, după ce în Asia s-a pariat masiv pe un eşec la oaspeţilor la minim două goluri.

Disputată în urmă cu două săptămâni la Drăgăşani, partida Damila-Maramureş 3-0 a alertat sistemul prin care forul european monitorizează pariurile şi a intrat pe lista neagră: “Am primit recent o sesizare din partea celor de la UEFA. Este vorba despre un meci din Liga a II-a jucat în urmă cu două sau trei etape. Nu pot să vă spun partida, urmează ca oamenii Comisiei de Integritate să ancheteze cazul" a dezvăluit ieri Mircea Sandu.

Meciul pe care FRF se pregăteşte să îl ancheteze este, conform surselor federale, cel dintre Damila Măciuca şi FC Maramureş (3-0) disputat în urmă cu 18 zile în Liga a II-a. “Cei de la UEFA au informaţii că pe această partidă s-a pariat masiv în Asia pe faptul că Măciuca va câştiga la cel puţin două goluri diferenţă”, spun sursele din cadrul FRF.
La prima vedere, victoria oltenilor pare firească, maramureşenii sunt în subsolul clasamentului, patronul se împrumută de bani pentru a plăti deplasările echipei, iar Damila trage la promovare. Vâlcenii au înscris de trei ori prin Negruţ în minutele 44 şi 75 şi Iancu în minutul 88.

Este clar că gruparea condusă de fraţii Niţu nu are nicio implicare, clubul Damila fiind recunoscut pentru seriozitatea sa, toate eforturile canalizându-se doar spre o promovare istorică. În schimb, cluburi aflate în pragul falimentului, precum Maramureş sunt ţinte ideale pentru mafia pariurilor, care corup jucătorii înfometaţi să piardă la diferenţa cerută. Nu este exclus să auzim peste câteva săptămâni că va fi anchetat şi meciul CSM-Maramureş 5-0, un alt joc terminat cu o diferenţă nescontată, la care nu este exclus ca oaspeţii să se fi dat la o parte pentru a face rost de bani.

“Clubul FC Damila este un club cu finanţare privată, iar toate performanţele obţinute până acum au fost făcute cu investiţii importante. Noi am plecat de jos, din Liga a V-a şi am reuşit să promovăm succesiv până în Liga a 2-a, iar în acest sezon avem şansa de ajunge pe prima scena fotbalistică a ţării. Damila a jucat şi joacă toate meciurile doar pe teren şi nu cred că există cineva in fotbalul romanesc care poate să ne acuze de ceva. Implicarea numelui Damila în scandaluri care exced cadrului sportiv nu este conformă cu realitatea. FC Damila îşi rezervă dreptul de a acţiona în consecinţă împotriva oricărei persoane fizice sau juridice ce aduce atingere prestigiului şi imaginii clubului nostru. Noi ne-am construit un brand în aceşti ani pe care nu vrem ca, diferite conjuncturi sau acuze nefondate, să-l pateze. La Damila s-a muncit mult ca sa ajungem aici şi nu accept ca cineva să ne implice în zonele “negre” din fotbal, nici macar tangential”, a ripostat Lucian Munteanu, preşedintele clubului FC Damila.

Directorul sportiv Bogdan Medrea spune că Damila nu se implică în pariuri. “La Damila avem stabilitate financiară şi ne respectăm fotbaliştii pe care îi avem sub contract prin achitarea salariilor şi primelor prevăzute în contractele de joc. Din acest punct de vedere nu depindem decât de firma care ne finanţează, iar lucrurile la clubul nostru sunt foarte transparente. Dacă există alte cluburi care, din diferite motive, se implica în jocurile legate de pariurile sportive, acestea trebuiesc sancţionate foarte drastic, dar după ce aceste fapte sunt dovedite. Faptul că, noi jucăm cu echipe care sunt suspectate de astfel de jocuri necurate, nu este vina noastră. Concret, la meciul cu Baia Mare, cred că scorul putea fi pe uşor 7 – 0 pentru noi şi exclud varianta în care ar fi existat o înţelegere pentru ca scorul final sa fie 3-0. La acel meci, Damila a avut alte zece ocazii mari de a înscrie, dar acestea nu s-au concretizat, iar ultimul gol a fost marcat în minutul 88. Pe de alta parte, nici nu pot sa mă pronunţ în legatura cu atitutinea jucătorilor oaspeţi, pentru că nu putem ştii condiţiile şi problemele clubului respectiv. E treaba lor dacă şi-au apărat corect sau nu şansele sau daca aceasta este sau nu valoarea lor sportivă”, a declarat şi Bogdan Medrea.

De remarcat că FC Maramureş este în luptă directă cu FC Olt pentru evitarea ultimului loc, cel care aduce retrogradarea. Dacă se va dovedi că oaspeţii s-au dat la o parte la Drăgăşani, Maramureşul va fi retrogradat, iar FC Olt se poate astfel salva la masa verde, că pe teren, trupa lui Dan Oprescu se dovedeşte total neputinciosă şi pare condamnată


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...