Ultima Oră

Scandalul angajărilor pe şpăgi în spitale se mută în Vâlcea

1.000 de euro postul de asistent în principala unitate sanitară a judeţului

1.000 de euro pentru angajarea ca asistent medical la secţia Radiologie, aceasta este suma pretinsă de Mihalcea Elena, infirmieră din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unei absolvente de şcoală sanitară post liceală pentru a-i facilita angajarea.

După Gorj, Vâlcea este al doilea judeţ în care scandalul angajărilor pe şpăgi loveşte în acest an. Dacă la spitalul gorjean era vorba de un întreg mecanism de colectare a şpăgilor, în Vâlcea, procurorii, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie, au reuşit să o surprindă în flagrant doar pe infirmiera care ceruse banii. Flagrantul a fost realizat cu ajutorul tinerei care vroia să se angajeze.

Filieră sau caz izolat?

"La data de 08.04.2013, C.L. din Râmnicu Vâlcea a formulat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, prin care sesiza faptul că în cursul aceleiaşi zile a fost contactată de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea care i-a propus să-i faciliteze angajarea ca asistent medical la Secţia Radiologie din cadrul acestui spital, aceasta fiind absolventă a Cursurilor Postliceale în domeniu sanitar – promoţia 2012. În acest sens i-a solicitat în schimb suma de 1000 euro, sub pretextul că banii sunt pentru persoanele la care urmează să intervină. Denunţul a fost înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, ofiţerii S.J.A. Vâlcea fiind delegaţi să desfăşoare activităţi procedurale conform ordonanţelor de delegare emise de procuror. Astfel, la data de 15.04.2013, ofiţerii S.J.A. Vâlcea au prins-o în flagrant pe Mihalcea Elena, angajată ca infirmier la Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea, în timp ce primea de la denunţătoare suma de 1700 lei, reprezentând avansul din cei 1000 euro solicitaţi", se arată într-un comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie.

Infiermiera a fost prezentată instanţei de judecată cu propunerea de arestare prezentivă pentru 29 de zile, magistraţii respingând solicitarea procurorului de caz, dar impunând măsura obligării de a nu părăsi localitatea 30 de zile.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.04.2013 - 08:40Just:Avea o infirmiera puterea sa angajeze o asistenta? Banii se duceau la conducerea spitalului sau la conducerea judetului! Logic, nu? De ce s-au oprit cu urmarirea la o infirmiera si nu au mers mai departe?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...