Actualitate

Bătălia APAVIL se mută în AGA

Reprezentantul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea ameninţă cu o scrisoare deschisă adresată lui Ion Cîlea

Retragerea de pe ordinea de zi din şedinţa CJ Vâlcea a unui punct în care reprezentantul instituţiei în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Apavil SA trebuia mandatat pentru a selecta doi viitori membri ai Consiliului de Administraţie al companiei stârneşte furtună în toată administraţia publică din Vâlcea. Partener al CJ în acţionariatul operatorului regional de apă Apavil, Consiliul Local Râmnicu Vâlcea se vede pus în situaţia de a trage semnalul de alarmă. Desemnat drept reprezentant al CL în AGA Apavil, consilierul local Eduard Vârlan se gândeşte deja să publice o scrisoare deschisă adresată preşedintelui CJ Vâlcea, Ion Cîlea. „Am apelat la un gest similar şi în urmă cu câteva luni. Atunci, i-am trimis scrisoarea din partea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Vâlcea. Acum cred că o voi semna în nume personal”, afirmă Vârlan.

BERD ameninţă cu suspendarea plăţilor

Tensiunile existente între tabăra social-democrată şi cea liberală în cadrul APAVIL riscă să pună în pericol masterplanul de apă al Vâlcii, în valoare de peste 100 milioane euro. „Cîlea nu înţelege un singur lucru, chiar dacă tot scoate de sub masă citate din Ordonanţa 109. Consiliul Local şi Consiliul Judeţean nu desemnează ce oameni vor face parte din Consiliul de Administraţie. A existat un proces de selecţie făcut de firma BDO, 12 persoane au trecut de această selecţie, dar nu se va vota în cadrul celor două consilii ce persoană anume va face parte din CA. Pentru aceasta se dă un mandat special reprezentanţilor CJ şi CL pentru a vota în AGA desemnarea membrilor Consiliului de Administraţie în funcţie de punctajul rezultat în urma selecţiei. Ei, Ion Cîlea nu înţelege acest lucru. El vrea să acorde un mandat special numai dacă reprezentantul CJ în AGA va vota cu cine doreşte Cîlea”, susţine Eduard Vârlan. Printre cei 12 posibili administratori ai APAVIL se numără actualul director general al companiei, Cristian Jianu şi alte persoane cu simpatii liberale sau social-democrate. Din noul CA Apavil vor face parte cinci administratori: doi desemnaţi de reprezentantul CJ Vâlcea în AGA şi alţi trei desemnaţi de reprezentantul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea în aceeaşi adunare.
Cu mandatele expirate, membrii CA şi directorul general al societăţii aşteaptă acum deblocarea situaţiei în cadrul companiei pentru a trece la contractarea primelor tranşe din suma alocată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Deja de patru luni, reprezentanţii BERD au iniţiat blocajul negocierilor cu APAVIL, declarând că nu vor semna acordarea tranşelor decât în momentul în care compania va avea un nou Consiliu de Administraţie. „Este groaznic pentru că putem să pierdem aceste fonduri. Credeţi-ne că nu mai ştim ce să inventăm ca să scuzăm această întârziere. Cei de la BERD au declarat că nu semnează decât cu noul CA, iar noi de patru luni suntem în aer!”, mai spune Eduard Vârlan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...