Inedit

Cristian Becheanu, erou pentru un întreg oraş

Puştiul de doar 14 ani din Segarcea şi-a riscat viaţa pentru a salva un copil captiv într-o fântână

Cristian Becheanu este un adevărat erou. La doar 14 ani, puştiul din Segarcea a avut curajul de a intra într-o fântână de 15 metri pentru a salva viaţa unui copil de trei ani. „Eu eram cu soţia mea în curte şi copiii pe lângă noi. La un moment dat am văzut că unul dintre ei nu mai era. Mi-a stat inima în loc când mi-am dat seama că a căzut in fântână. Fântâna are în jur de 15 metri. Norocul nostru a fost că a căzut cu tot cu capac. A veni apoi Cristi, care a intrat în fântână şi a reuşit să îl aducă înapoi. Acum copilul este bine, i s-au făcut toate analizele şi nu are nicio problemă”, a declarat Nicu Ruiu, tatăl copilului de trei ani.

Cristian Becheanu, un adevărat erou

Odată cu aflarea veştii, un echipaj SMURD, poliţişti şi medici s-au adunat pentru a veni în ajutorul familiei. Pentru că tubul era foarte îngust, nimeni nu putea intra. Atunci şi-a intrat în rol Cristian Becheanu. „Mă aflam la joacă când am aflat că un copil a căzut într-o fântână. După câteva minute mi s-a spus că este vorba despre copilul lui Nicu. M-am dus repede acolo. Nu mi-a fost frică să intru, deşi la început jandarmii nu m-au lăsat. Până la urmă am reuşit să îi conving. M-au legat foarte strâns şi am intrat. Când am ajuns, copilul plângea şi îl striga pe tatăl lui. I-am luat mâinile şi l-am tras sus. Atunci mi-a fost frică să nu îl scap. El a căzut cu capacul de la fântână, iar eu când am intrat l-am găsit prins acolo. Capacul se prinsese pe nişte fiare în fântână”, a povestit Cristian Becheanu.

Solidaritate: “L-aş fi lăsat, pentru că putea fi şi fiul meu!”

Tatăl copilului se afla acasă atunci când Cristi îşi risca viaţa într-o fântână de 15 metri. „Eram acasă, întindeam nişte rufe, când un vecin mi-a spus că fiul meu a salvat copilul lui Nicu. Nu am ştiut exact ce să cred atunci. După aceea m-am bucurat. Şi dacă venea să îmi spună eu l-aş fi lăsat, pentru că putea fi şi fiul meu”, afirmă Nicolae Becheanu tatăl copilului. Acesta aşteaptă acum o recompensă din partea autorităţilor locale. „Mi se pare normal atâta timp cât copilul meu a salvat o viaţă, că dacă nu era el acel copil putea muri sufocat”, a mai spus tatăl eroului din Segarcea. Visul lui Cristi este acela de a deveni pompier. „Imi doresc să mă fac pompier pentru a salva vieţi”, susţine Cristian. Salvatorul de ocazie a fost desemnat în weekend „Cel mai curajos oltean”, distincţia fiindu-i oferită de prefectul Marius Deca.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...