Inedit

Udubae, de la politician la actor cu renume de vampir

Fostul candidat al partidului lui Geoană a lansat deja trei scurt metraje. Titlurile a două producţii dau fiori publicului: „Vampirul de serviciu” şi „Fantoma din pădure”

Fostul candidat al Partidului ProDemo la Primăria comunei Bujoreni, vâlceanul Gheorghe Udubae a pus politica în cui şi s-a apucat de filme. Nu a ajuns la Cannes, nu a luat „Ursul de aur” la Berlin şi nu a „rupt” nici gura târgului cu scurtmetrajele produse de el, dar a reuşit să sperie odraslele unor vâlceni cu muzica sinistră şi scenele filmate într-un cimitir din filmul „Vampirul de serviciu”. „Am aruncat CD-ul cu fimuleţul ăla. De fiecare dată când îl rulam începea copilul să plângă. Filmul l-am primit de la o cunoştinţă, angajat de-al domnului Udubae. Recunosc că îl băgam în DVD player mai mult pentru a râde”, povesteşte Adriana Stănescu.

„Un film cu şi despre Gheorghe Udubae..!”

Cult al personalităţii sau nu, filmele produse de Udubae încep fără excepţie prin a anunţa: „un film cu şi despre Gheorghe Udubae”. În încercarea de a da un plus de farmec personajului, fostul om politic îşi învăluie într-o aură de mister povestea. „Pentru mine, sângele înseamnă viaţă. În România există un vampir mai însetat de sânge decât Dracula. Greu de crezut, dar adevărat! Este viu şi trăieşte printre noi. De mai mulţi ani el duce o viaţă dublă”- anunţă încă de la început scriptul „Vampirului”. După care povestea devine una de un penibil înduioşător: „În 1994, cel mai bun prieten al meu, în vârstă de 39 de ani, a suferit un gravaccident de circulaţie. Dacă la spital ar fi avut sânge trăia şi acum. Merg prin comune şi conving oamenii să doneze sânge. După aproape 20 de ani şi mii e kilometri parcurşi în care «a supt sângele poporului», Gheorghe Udubae a fost numit vampirul de serviciu”, ne explică scurtmetrajul în care Udubae jonglează între producător, actor amator şi promotor al afacerii personale, o pensiune şi un magazin de piese auto de la marginea Râmnicului. (http://vimeo.com/48367881)

Nerecomandat ieşirii în „lumea bună”

„Pentru mine, sângele înseamnă viaţă. În România există un vampir mai însetat de sânge decât Dracula. Greu de crezut, dar adevărat! Este viu şi trăieşte printre noi.”

Lansarea Casei de Film Riviera a fost totuşi un eveniment la care şefii culturii vâlcene, ba chiar şi Irina Margareta Nistor, şi-au făcut apariţia. Cu toate acestea, nimeni nu s-a îndurat să-i spună omului de afaceri cât de mult mai are de parcurs până a primi unda verde pentru participarea la un festival de tradiţie al scurt metrajelor. „A lansat de curând a treia producţie, dar nu i-aş recomanda să participe cu vreun film de-al său la un festival. A avut anul trecut o participare la Cinevil, festivalul local de producţii cinematografice, dar era normal să participe fiind singura casă de film din oraş. Sper ca acum, după ce l-a inclus în echipă pe preşedintele Asociaţiei Film România, Constantin Fugaşin, să vedem o modificare în abordarea scenariilor şi în calitatea peliculelor. Merită încurajat pentru că este o iniţiativă singulară la nivelul Vâlcii. Da, recunosc, la ultima producţie m-a bufnit şi pe mine râsul. Era un schimb de replici între protagonişti:
- Ai făcut perfuziile?
- Da.
- Să treci pe la mine să bem un whiskey!”, rememorează directorul Direcţiei de Cultură Vâlcea, Florin Epure.

Udubae: „Am cochetat cu cinematografia, filmam nunţi şi botezuri!”

Actorul de ocazie şi „Vampirul de serviciu”, Gheorghe Udubae, recunoaşte că a avut înclinaţia de a filma încă de pe vremea comunismului. „În 1977-78 am început să filmez cu o cameră împrumutată de la Costică Ionescu. Am făcut multe nunţi şi botezuri cu ea. Ulterior, am cumpărat-o şi până la Revoluţie am tot filmat la astfel de petreceri. Toate filmele făcute acum sunt inspirate din experienţa de viaţă. «Fantoma din pădure», de exemplu, s-a vrut un manifest politic, pentru a atrage atenţia asupra accidentelor care se petrec la vânătoare. Nu a fost băgată în seamă de niciun politician local. Toţi au pasiunea vânătorii şi nu vor să atragă atenţia asupra cazurilor grave petrecute la partidele ilegale de vânătoare. Nu ştiu dacă o să rămân cu porecla de Udubae-Vampirul. Dacă vedeţi că întineresc peste noapte puteţi să mă bănuiţi că am băut sângele cuiva”, susţine Gheorghe Udubae. Producătorul de filme explică şi de ce a părăsit scena politică: „În politică nu am avut loc de alţi vampiri. Eu încerc să fac politica omului simplu. Mi-am dat demisia din Consiliul Local Bujoreni pentru că ce se întâmplă acolo este de neimaginat. Dacă «Vampirul Udubae» va reveni în politică? Să vedem, deocamdată este o perioadă de expectativă la nivel naţional. Să vedem ce decizii vor lua actualii guvernanţi”, a precizat Udubae. Contracandidatul său de la campania locală din 2012, primarul din Bujoreni, Alexandru Roşu, recunoaşte că nu a văzut nicio producţie marca Udubae, dar se simte mândru că a învins, măcar la voturi, un vampir. “Dom’le nu ne-a prezentat niciun film cât a fost consilier local. Nici nu am ştiut că are astfel de înclinaţii. Asta nu mai avusesem până acum, un contracandidat vampir. Înseamnă că mă pot lăuda că am biruit un vampir”, spune primarul Roşu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...