Administraţie

Vâlcea, reprezentată la Forumul Economic Regional

Preşedintele CJ Vâlcea a prezentat oferta oportunităţilor de afaceri în judeţ

Cu o săptămână în urmă, Universitatea din Craiova a găzduit cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Regional la care au luat parte 16 reprezentanţi ai tot atâtor ambasade de la Bucureşti, precum şi numeroşi oameni de afaceri. Scopul acestei importante manifestări promoţionale a urmărit cu prioritate activarea unor colaborări economice şi parteneriate directe cu autorităţi publice, instituţii decizionale şi oameni de afaceri din judeţele Olteniei, din ţară şi din afara României. Vâlcea a avut un „ambasador” hotărât în atragerea cât mai multor parteneri de afaceri în judeţ în persoana lui Ion Cîlea. „Fiind pe deplin convins de importanţa acestui Forum, am elaborat o consistentă listă de oferte şi oportunităţi cu care judeţul Vâlcea poate să iasă în întâmpinarea unor potenţiali investitori, listă în care am cuprins propuneri din domeniile energeticii, agriculturii, infrastructurii de transport, silviculturii şi mai ales din sfera turismului balnear şi montan”, a precizat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Accent pus pe turism

Existenţa a numeroase arii protejate, zone rurale nepoluate şi neviciate de intervenţii antropice, funcţionarea a trei din cele 10 staţiuni balneare certificate la nivel naţional şi european, bogăţia uriaşă de atracţii culturale şi monahale, iar, mai nou, expansiunea sporturilor de iarnă prin construcţia uneia dintre cele mai mari şi mai moderne amenajări turistice montane, respectiv cea de la Vidra - Obârşia Lotrului, aflată la o altitudine cuprinsă între 1600 şi 2000 de metri, au fost atuurile pe care a mizat de la început Ion Cîlea. „Am informat participanţii la Forum că aceste preocupări ale noastre sunt reflectate în complexul de proiecte care se află în plină desfăşurare şi care vizează: modernizarea urbanistică şi de agrement a celor trei staţiuni balneare, dezvoltarea turistică integrată a arealului montan Transalpina şi funcţionarea indiferent de sezon. Tocmai de aceea, pentru staţiunea Vidra-Obârşia Lotrului avem în vedere nu numai sporturile de iarnă, ci şi crearea altor facilităţi sportive şi de agrement necesare petrecerii timpului liber, a unor activităţi de genul antrenamentelor şi competiţiilor sportive în lunile de vară – toamnă. Dezvoltarea turismului montan ne ridică însă o serie de probleme şi, implicit, nevoia de a face oferte investiţionale. M-am referit, în primul rând, la construcţia şi darea în folosinţă a aproximativ 3000 locuri de cazare şi a altor spaţii pentru servicii pe care le putem realiza în staţiunile balneare, dar mai ales la Obârşia Lotrului prin parteneriate şi colaborări cu investitori români şi străini. Tot între oferte am mai semnalat şi participarea de investitori la construirea pe lacurile hidrocentralelor din Defileul Oltului a unor debarcadere şi altor infrastructuri necesare, precum şi a altor obiective pentru croaziere, schi nautic şi alte forme de divertisment care să pună în valoare luciurile de apă de pe Olt, dar şi de pe Lotru”, a mai spus Ion Cîlea.
Autorităţile judeţene şi-au stabilit următoarele ţinte pentru readucerea judeţului pe harta turistică a Europei: reluarea colaborării cu operatorii români şi europeni de servicii turistice pentru tratament balnear, constituirea şi valorificarea în cele trei staţiuni de pachete integrate de servicii, implementarea unui sistem de management al calităţii în activităţile turistice, crearea unei oferte turistice diversificate, integrate şi competitive prin susţinerea investiţiilor în domeniu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...