Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila-UTA - 1-0

Liga 1, tot mai aproape

Damila s-a impus sâmbătă, la Drăgăşani, 1-0 cu UTA şi trupa lui Claudiu Niculescu a mai făcut un pas important spre promovare

Într-un joc foarte echilibrat, cu puţine faze de poartă, Damila s-a dovedit echipa mai pragmatică. Alb-verzii au dat lovitura în minutul 23, când Adrian Codin a înscris cu capul după un corner executat perfect de Edy Stoica.

După gol, vâlcenii s-au grupat bine în jurul careului lui Matache, apărând rezultatul cu dinţii şi încercând să dea lovitura pe contre. UTA a avut o singură ocazie notabilă în minutul 53, când Silvăşan a şutat puternic şi mingea a şters bara laterală. În final, Voinea a scăpat singur pe contraatac, dar Amadio a reuşit să apere.
Astfel, Damila şi-au luat revanşa pe teren după declaraţiile lipsite de bun simţ făcute de către patronul de la UTA, Marţian, care a ironizat numele echipei, dar a atacat-o voalat şi pe soţia tehnicianului vâlcenilor, Diana.
Claudiu Niculescu rămâne neînvins pe banca Damilei, dar recunoaşte că echipa nu a impresionat cu UTA. „Nu am făcut un joc foarte reuşit, băieţii au fost uşor copleşiţi de miza jocului. Am marcat din fază fixă, apoi s-au speriat puţin şi au făcut pasul înapoi, le-au dat posibilitatea celor de la UTA să vină peste noi. Întreaga echipă a muncit foarte mult, îi felicit pe jucători, dar am suferit pentru acest rezultat. Până la urmă, rezultatul rămâne, este cel mai important şi ne dă speranţe în continuare. Nu mă entuziasmez, am trăit multe în fotbal, nu vreau să vorbim de promovare. Încercăm să scoatem maxim de la fiecare meci, dacă ni se va ivi ocazia să ajungem pe loc promovabil, cu siguranţă nu vom da înapoi. Sper să ne întoarcem neînvinşi săptămâna viitoare de la Timişoara. Obiectivul meu este să termin cel puţin pe locul pe care am găsit echipa după tur”, a declarat Niculescu la conferinţa de presă.

Acord Niţu-Rufă

Patronul Damilei, Dan Niţu a ajuns la un acord verbal cu omologul său de la CSM, Cătălin Rufă, alb-verzii urmând să joace în Zăvoi dacă vor promova. ”Ne dorim să jucăm la Vâlcea, dar să vedem, mai trebuie să facem lucrări la stadion. În funcţie de cât de apreciaţi suntem, jucăm acolo unde suntem ajutaţi. Vom fi echipa Vâlcii, în Liga 1 vom schimba denumirea, ne dorim ca autorităţile locale să fie acţionare la club,” a spus Niţu. Paradoxal, deşi teoretic Stadionul Municipal este al Primăriei Râmnicului, patronul CSM-ului, Cătălin Rufă are dreptul de decizie în privinţa folosirii acestuia, în urma contractului semnat cu fostul primar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...