Ultima Oră

Administratori de firmă reţinuţi pentru evaziune fiscală de peste 1.200.000 euro

UPDATE
În urma probatoriului administrat cei trei învinuiţi cercetaţi pentru evaziune fiscală de peste 1.200.000 euro, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Mehedinţi.

...

Trei administratori ai unor societăţi comerciale din localităţile Strehaia şi Şimian au fost reţinuţi pentru că au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste un milion două sute mii euro. Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au reţinut pentru 24 de ore trei bărbaţi din localităţile menţionate.

De la începutul anului 2013 poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au recuperat la bugetul consolidat al statului peste 2 milioane de euro şi au reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere 14 persoane, cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Astăzi, 15 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, în baza probatoriului administrat au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă de reţinere a lui R.C. şi B.M., de 33 şi respectiv 41 ani, ambii din localitatea Strehaia şi a lui R.I. de 36 ani, din localitatea Şimian, cercetaţi în trei dosare penale pentru săvârşirea mai multor infracţiuni complexe de evaziune fiscală.
În fapt, aceştia, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, în perioada 2009 - 2012, au înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor, cheltuieli fictive cu mărfuri şi servicii de la societăţi comerciale din municipiul Bucureşti, Timişoara şi Bihor.

Astfel, învinuiţii s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, reprezentând T.V.A.-ul şi impozitul pe profit şi au creat un prejudiciu total în valoare de peste 1.200.000 EURO.

Persoanele reţinute au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de poliţie Judeţean Mehedinţi, urmând ca în data de 16 aprilie a.c. să fie prezentate Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cu propunerea corespunzătoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...