Sub Lupă

Un hacker din Drăgăşani a concediat 22.000 de angajaţi de la eBay

Liviu Mihail Conciou este unul dintre aşa zişii hackeri din Drăgăşani. Din rechizitoriu rezulta că singur a desluşit tainele ciberneticii şi a învăţat mai multe limbi străine.

In primăvara lui 2009, Concioiu a intrat pe chat în legătură cu un angajat al serviciului de asistenţă IT al sitelui comercial eBay şi s-a dat drept unul dintre angajaţii companiei care ar vrea să acceseze site-ul, dar a uitat parola şi userul. Dupa câteva minute de discuţii, Concioiu primeşte parola de acces în site-ul eBay de unde fură datele a 22 de mii de angajaţi ai companiei. Nu se opreşte aici. Le dă un mail, care venea aparent din partea directorului, prin care îi anunţa că au fost daţi afară, iar dacă vor o scrisoare de recomandare din partea companiei să dea clic pe o adresă indicată în mail. În momentul în care angajaţii au accesat adresa respectivă au intrat pe o pagină eBay clonată de Concioiu. Aşa le-a aflat userul şi parola. Cu aceste date, românul a furat din site datele a 3 milioane de utilizatori eBay: parole, conturi şi multe altele. Cu aceste date a reuşit să înşele mai mulţi clienţi şi să le vândă mărfuri fictive. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de dolari.

Avea nevoie de bani pentru a cuceri inima unei fete. Cel puţin aşa le-a declarat anchetatorilor când a fost prins. Nu se ştie clar ce a facut Concioiu cu banii obţinuţi din fraude de pe internet. Singurul lucru vizibil este izolaţia pe care şi-a pus-o la apartament.

În faţa anchetatorilor şi-a recunoscut o parte din fapte. Şi în Italia a dat lovitura. A clonat mai multe carduri şi a reuşit împreună cu alţi câţiva prieteni să scoată peste 400.000 de euro din bănci, din conturile unor oameni nevinovaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...