Politică

Ministrul Lucia Varga, în vizită de lucru în judeţul Vâlcea

Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a desfăşurat, joi, 11 aprilie 2013, la invitaţia preşedintelui PNL Vâlcea, o vizită de lucru în judeţul Vâlcea.

Deputatul vâlcean Cristian Buican i-a făcut această invitaţie colegei sale ministru de a vizita judeţul Vâlcea pentru a organiza o dezbatere cu toţi factorii judeţeni implicaţi asupra noului Cod Silvic, dar şi pentru a vedea la faţa locului calamităţile produse infrastructurii de către ultimele fenomene meteorologice şi pentru a merge la Păstrăvăria Brădişor în vederea găsirii unor soluţii viabile de funcţionare a acesteia.

În prima parte a zilei, doamna ministru Lucia Varga, împreună cu deputatul Cristian Buican şi Instituţia Prefectului Judeţului Vâlcea, au organizat, în incinta teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea, o dezbatere publică asupra Codului Silvic.
La această întâlnire au participat majoritatea primarilor din judeţ, reprezentanţii Romsilva, ai ocoalelor silvice private, ai ITRSV, dar şi moşneni reprezentanţi ai asociaţilor de proprietari de terenuri forestiere. Reprezentantul Guvernului României a ascultat cu atenţie problemele cu care se confruntă autorităţile şi proprietarii de teren forestier şi a promis că va încerca, prin modificări aduse noului Cod Silvic, să rezolve o parte dintre acestea.

„Mă bucur nespus de mult că doamna ministru Lucia Varga a acceptat această invitaţie, şi a văzut, la faţa locului, problemele cu care ne confruntăm şi a ascultat, personal, doleanţele celor din domeniu. Sunt convins că această vizită îşi va arăta roadele destul de curând şi sper ca pe viitor să pot aduce mai mulţi factori de decizie guvernamentali la noi în judeţ, nu doar pentru întrunirile de partid, ci pentru dezbateri publice şi vizite în teritoriu”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

În a doua parte a zilei, deputatul Cristian Buican s-a deplasat, împreună cu ministrul Lucia Varga, în zonele calamitate din nodrul judeţului, în localităţile Perişani, Racoviţa, Berislăveşti şi Călimăneşti, acolo unde în ultima perioadă precipitaţiile abundente au avariat infrastructura rutieră. În urma acestei deplasări la faţa locului, Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a promis că va ridica în cadrul următoarei şedinţe de Guvern aceste probleme, pentru a se încerca găsirea unor soluţii viabile şi rapide de finanţare a infrastructurii calamitate.

Preşedintele liberalilor vâlceni a insistat ca ministrul Lucia Varga să meargă şi la Păstrăvăria Brădişor, acolo unde actuala legislaţie condamnă la închidere acest complex de importanţă judeţeană şi zonală. Împreună cu directorul unităţii, Gheorghe Cerbu şi primarul localităţii Malaia, Sergiu Bogdan, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură a vizitat acest complex şi a promis că se va implica personal în găsirea unor soluţii pentru ca această unitate să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. De asemenea, deputatul Cristian Buican a declarat că ia promisiunea doamnei ministru cu titlu de legământ şi că va continua să insiste pentru funcţionarea Păstrăvăriei Brădişor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...