Economic

Cel mai tânăr milionar din Oltenia

La doar 30 de ani, Iustin Paraschiv de la Avicarvil a dezvoltat afaceri care depăşesc 120 de milioane de euro

Iustin Paraschiv controlează un grup de firme pe care le-a dezvoltat de la zero şi ale căror afaceri cumulate s-au plasat anul trecut la 120 de milioane de euro. Are 30 de ani, dar a făcut primul milion la 23 de ani.

Carmistin a fost prima firmă înfiinţată şi desfăşoară, în continuare, importuri de carne. Pajo Holding reuneşte mai multe divizii, între care cultivarea terenurilor, creşterea de taurine, o fabrică de furaje la Râmnicu Vâlcea şi export de animale vii. Această divizie a fost înfiinţată pentru că "aveam terenuri în proprietate care stăteau nelucrate şi ne-am gândit că e păcat".

A primit din partea echipei Business Magazin, cu prilejul galei TINERI MANAGERI DE TOP 2012, premiul special "Cel mai tânăr milionar": Iustin Paraschiv (30 ani), proprietarul Carmistin, Avicarvil şi al altor firme din domeniul agro-zootehnic, cu afaceri cumulate de 120 milioane de euro în 2010.

În 2012 a înfiinţat o nouă linie de afaceri, pentru pesticide şi îngrăşăminte, dezvoltată pentru a completa activităţile Pajo Holding. Iar Drisi Grup Cepura este numele afacerii în care a intrat pentru că avea nevoie de un abator.

Avicarvil este o altă arie de afaceri, dezvoltată după ce Iustin Paraschiv a preluat pentru şase milioane de euro Avicola Oltchim în 2006. "Acesta a fost cel mai greu moment, pentru că a doua zi după preluare am rămas fără trei sferturi din angajaţi şi a fost un veritabil coşmar să găsesc oameni", povesteşte Paraschiv.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...