Sport

Fotbal, Liga a II-a, Damila-UTA 1-0

Damila, spre Liga I

Adrian Codin a adus victoria pentru ”oamenii nebuni” în minutul 23, dând replica pe teren ”marţienilor” de la Arad

Damila a mai făcut un pas important spre promovare, câştigând sambata derbyul de la Drăgăşani, 1-0 cu UTA

Damila-UTA s-a jucat pe viaţă şi pe moarte, fiind evident că echipa care pierdea ar ieşi în mare măsură din lupta pentru promovare. A rezultat un joc echilibrat, fără multe faze de poartă. Din fericire, vâlcenii au fost însă mai pragmatici şi au concretizat în minutul 23, când Codin a înscris cu capul după un corner.

După primirea golului, UTA a dominat teritorial, însă rareori a ajuns la poarta lui Matache. Alb-verzii s-au grupat bine în jurul careului şi au încercat să dea lovitura pe contre. Atacantul arădean Silvăşan a avut singura ocazie importantă a oaspeţilor în minutul 53. În final, Voinea putea da lovitura pe contraaatac, când a scăpat singur dintr-o poziţie laterală, dar Amadio a reuşit să apere.

Nu mai conta, la Drăgăşani a început fiesta, cei peste 1.000 de fani sărbătorind victoria. În plus, Claudiu Niculescu şi jucătorii săi şi-au luat revanşa pe teren după declaraţiile lipsite de cel mai elementar bun simţ făcute ieri de către patronul UTA, cel cu nume de extraterstru, Marţian, care a ironizat numele Măciuca, dar şi pe soţia tehnicianului vâlcenilor. ”La venire, i-am urat şi eu lui Marţian bun venit pe Pământ”, a spus patronul Damilei, Dan Niţu. La final, sponsorul echipei vâlcene i-a mai adresat lui Marţian o înţepătură: ”Cred că nu veţi uita prea curând această lovitură de Măciucă.”

UTA iese momentan din luptă, având două jocuri mai mult disputate decât Damila, arădenii mai având doar şanse teoretice. Bihorul a cedat surprinzător la Luceafărul şi nu mai are nicio şansă de promovare. Pentru cele două locuri care duc în primul eşalon se mai luptă acum doar trei echipe: Corona, Poli şi Damila.
Săptămâna viitoare, trupa lui Claudiu Niculescu mai are un joc extrem de important la Timişoara, cu Poli.


►Damila: Matache - Samson, I. Stoica (cpt.), Deaconescu, E. Stoica - L. Iordache, Bărbulescu - Ad. Popa, Melcea (Lircă 65), Codin (B. Geantă 69) - Negruţ (Voinea 53). Antrenor: Claudiu Niculescu

►UTA Arad: Amadio - Supic, Gligor (cpt.), Siminic - Feussi, Kovacevic (Dosso 72), Lazea (Chindriş 46), G. Neagu (Bârză 58) - Monac, Silvăşan, Laso. Antrenor: Adrian Falub

Arbitri: Marius Avram (Bucureşti); Asistenţi: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) şi Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe)


1 Corona Braşov 17 10 4 3 26-15 34
2 Poli Timişoara 17 8 7 2 27-14 31
3 UTA Arad 18 8 5 5 21-13 29
4 Damila Măciuca 16 8 4 4 22-15 28


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

13.04.2013 - 21:09Adrian Sanda:Si pe Marte exista neamuri proaste!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...