Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, Gyor-Oltchim 24-25 (în tur, 24-22)

Dramă la Veszprem!

Oltchim a scăpat printre degete calificarea în finala Ligii Campionilor, câştigând joi seară la Veszprem cu 25-24, după ce pierduse în tur cu 22-24.


Vâlcea a făcut un joc fabulos în Ungaria până în minutul 54, a condus chiar şi la şase goluri, dar a căzut în genunchi în final, ratând incredibil calificarea. Cu o apărare perfectă, cu Silvia Navarro excelentă între buturi, cu Manea şi Barbosa în vervă, Vâlcea a dominat prima parte şi a intrat la cabine cu 14-10.
Şi după pauză Oltchimul a jucat perfect şi în minutul 51, ajunge la 24-18. De aici, totul s-a năruit ca un castel de nisip, iar campioana Ungariei marchează patru goluri consecutive.
Bulatovic omoară atacurile, iar Vestergaard, care a pregătit perfect jocul, rămâne fără reacţie. Finalul este dramatic, Loke nu s-a văzut în tot meciul, dar înscrie cel mai important gol, pentru un 24-25 care înţepeneşte tabela. Vâlcea se aruncă în atac şi, deşi mai avea un minut la dispoziţie pentru un ultim atac, Manea trimite o pasă greşită. Calificarea, pe care a Oltchimul avut-o în mână 50 de minute, a fost scăpată incredibil printre degete!
În concluzie, Vâlcea ratează calificarea în primele minute ale jocului de la Bucureşti şi în ultimele de la Veszprem.

Probabil, semifinala cu Gyor a fost cântecul de lebădă al Oltchimului, care a căutat în zadar în ultimele sezoane să câştige Liga. Din vară, majoritatea jucătoarelor vor pleca, iar Oltchim va continua probabil la un nivel mai jos. În acest sezon, vistul câştigării trofeului a fost cel mai aproape, mult mai aproape decât în finala din urmă cu trei ani, cu Viborg. Atunci, chimistele nu au avut nicio şansă, acum, au dat cu piciorul unei ocazii imense de a juca o finală cu un adversar evident inferiro, fie că era Krim, fie că era Larvik.

Jucătoare cu mare experienţă, Manea a dat vina ratării calificării în ultimele minute şi pe presiunea pusă de cei 5.000 de spectatori unguri. ”Nu vreau să cred ce s-a întâmplat. Am crezut că suntem calificate cu cinci minute înainte de final şi asta a fost o eroare crucială pentru noi. Sunt distrusă. De obicei, o atmosferă negativă din partea publicului nu mă afectează. Dar parcă în această seară totul a fost diferit. Ne-am simţit sufocate de public”, a spus Manea.

Nici antrenorului Jakob Vestergaard nu îi vine să creadă că Oltchim a pierdut calificarea în faţa campioanei Ungariei. ”Gyor e o echipă foarte bună, dar practic i-am donat victoria. Am crezut prea devreme că suntem calificaţi. Cred că aceasta a fost adevărata finală a Ligii Campionilor. Gyor şi Oltchim sunt cele mai bune două echipe din competiţie”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...