Ultima Oră

Buican, speriat de Top Ruşinică la şomaj

Vâlcea deţine poziţia fruntaşă în ţară în ceea ce priveşte rata şomajului

Deputatul vâlcean Cristian Buican se arată îngrijorat de poziţia pe care judeţul Vâlcea o ocupă în ceea ce priveşte rata şomajului şi numărul gospodăriilor racordate la canalizare, doi indici ce relevă gradul de dezvoltare al infrastructurii şi starea economiei judeţene. Astfel, judeţul Vâlcea ocupă primul loc în ceea ce priveşte rata şomajului, cu un procent ruşinos de 10,48%, iar în ceea ce priveşte numărul gospodăriilor racordate la canalizare, doar 52,1% dintre acestea beneficiază de astfel de reţele.

Judeţ lipsit de strategii coerente

În opinia parlamentarului colegiului Nord, lipsa unor strategii clare şi concise asumate de factorii responsabili, atât în domeniul infrastructurii cât şi în cel economic au avut ca rezultat ocuparea unor astfel de poziţii în acest top. Deputatul Cristian Buican doreşte să sublinieze că în ultimele luni, de când la conducerea României şi a judeţului se află o majoritate confortabilă formată din reprezentanţii Uniunii Social Liberale, a făcut nenumărate apeluri publice de adoptare a unor direcţii de dezvoltare care să aibă ca priorităţi atragerea de investitori, investiţiile în infrastructură, dar şi adoptarea şi implementarea unor strategii concise în domenii precum turismul şi agricultura, a căror rezultate să poată fi cuantificate în fiecare an.

„Locul ruşinos pe care îl ocupăm în ceea ce priveşte rata şomajului reprezintă eşecul politiciilor judeţene în materie de atragere de investitori. Sper ca cel puţin acum factorii responsabili să se treazească şi să facă tot posibilul să remedieze această situaţie”.

Soluţia: punţi de legătură cu potenţialii investitori

Preşedintele liberalilor vâlceni îşi păstrează opinia că în domeniul atragerii de investitori, administraţiile publice locale şi judeţene, printr-un parteneriat, ar trebui să adopte o hotărâre de Consiliu Judeţean prin care să se prezinte oportunităţile investiţionale din judeţ, precum şi facilităţile pe care autorităţile publice din judeţul Vâlcea le pot asigura potenţialilor investitori. Parlamentarul Cristian Buican este convins că un astfel de demers ar putea avea succes, investitorii astfel atraşi putând absorbi o parte din şomerii din judeţ, mai ales în contextul situaţiei delicate de la Oltchim. „Locul ruşinos pe care îl ocupăm în ceea ce priveşte rata şomajului reprezintă eşecul politiciilor judeţene în materie de atragere de investitori. Sper ca cel puţin acum factorii responsabili să se treazească şi să facă tot posibilul să remedieze această situaţie. Eu cred în continuare că aşteptarea investitorilor nu este o soluţie, ci trebuie să preluam iniţiativa, să adoptăm o rezoluţie, o hotărâre de Consiliu Judeţean care să stipuleze clar oportunităţile investiţionale din judeţ, precum şi facilităţile pe care autorităţile publice din judeţul Vâlcea le pot asigura. După îndeplinirea acestui prim pas, trebui să începem lobby-ul, să trimitem tuturor firmelor din România această dovadă clară a disponibilităţii noastre, tuturor ambasadelor, marilor firme europene ce caută relocare pentru unităţile lor de producţie şi să începem să formăm punţi de legătură cu aceştia. Aşa au reuşit alte autorităţi publice locale din România şi nu trebuie să ne fie ruşine să cerem ajutorul şi consultanţa lor”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...