Ultima Oră

Suspecţi de terorism, reţinuţi în Craiova

Printre cei ridicaţi de SRI şi DIICOT se numără şi câţiva cetăţeni libanezi

Trupele speciale ale SRI Dolj şi DIICOT Craiova au efectuat astăzi, 10 aprilie, şase percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de terorism. Mascaţii au descins şi la sediul unei societăţi comerciale deţinute de persoanele respective. Printre membrii grupării intrate în atenţia SRI şi DIICOT se numără câţiva cetăţeni libanezi bănuiţi că ar fi cumpărat ilegal arme militare letale destinate unor facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria. Totodată, acuzaţiile aduse acestora se referă şi la traficul de migranţi către Germania a unor cetăţeni libanezi. Pretextul sub care aceştia tranzitau România către Germania era cel al efectuării de studii universitare. „Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetăţean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) şi alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite facţiuni militare/paramilitare din Liban, Palestina şi Siria”, au precizat procurorii DIICOT. Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi cu sprijinul lucrătorilor din IPJ Dolj - SPIR. Suportul informativ a fost asigurat de către SRI Dolj.

SRI: Gruparea de la Craiova a încercat trecerea ilegală spre Germania a unui palestinian

Gruparea de la Craiova suspectată de terorism, printre care se află şi cetăţeni libanezi, a fost monitorizată de SRI în perioada octombrie - aprilie, aceasta vizând achiziţionarea de armament şi muniţie, dar şi facilitarea tranzitului ilegal spre Germania al unui cetăţean palestinian, potrivit SRI.

"Acţiunea de la Craiova este pornită de la o sesizare a SRI. Este un caz monitorizat de SRI, în intervalul octombrie 2012 - aprilie 2013, în vederea destructurării acestui grup infracţional coordonat de un cetăţean libanez care viza achiziţionarea de armament şi muniţie, precum şi derularea de activităţi circumscrise migraţiei ilegale. SRI, prin Direcţia Judeţeană Dolj, a asigurat sprijinul de specialitate în cadrul cooperării iniţiate cu DIICOT Craiova", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

De asemenea, în acest caz s-a cooperat şi cu Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, fiind "stopate două tentative de trecere ilegală a frontierei de către un cetăţean palestinian intrat legal în România, căruia liderul grupării intenţiona să îi faciliteze tranzitul în Germania", a precizat Sava.

"În cauză e vorba de acţiuni conexe terorismului, în favoarea unor grupuri de cetăţeni din zone cunoscute cu grad ridicat de risc de terorism", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al SRI.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...