Politică

Senatorul Daniel Niţu cere introducerea apiculturii în şcoli

Elevii vor putea desluşi tainele unei îndeletniciri aducătoare de profituri consistente

Senatorul vâlcean Daniel Remus Niţu solicită ca apicultura să devină disciplină facultativă în programa şcolară. Iniţiativa parlamentarului liberal vine ca urmare a interesului crescând manifestat de piaţa occidentală faţă de produsele bio din România, dar şi ca urmare a menţinerii pe primul loc pe ţară la producţia de miere a apicultorilor vâlceni timp de cinci ani consecutiv. „Pe lângă importanţa apiculturii în menţinerea echilibrului ecologic, dar şi a rolului important pe care apicultura îl ocupă între activităţile agricole, am discutat despre necesitatea unui grad intensificat de colaborare între apicultorii vâlceni, problema pesticidelor care afectează albinele şi unele măsuri de promovare a activităţii apicultorilor: apariţia publicaţiilor şi iniţierea unui program pilot în şcoli, prin care apicultura să devină disciplină de studiu facultativă”, a declarat senatorul liberal Dan Remus Niţu.

La miere, Vâlcea este fruntea

Senatorul Niţu a fost prezent, sâmbătă, 06 aprilie 2013, la Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu din Horezu, unde a avut loc întrunirea Cercului Apicol Horezu. Evenimentul a reunit aproximativ 50 de apicultori care, împreună cu Vasile Neagu, preşedintele Cercului Apicol Horezu, Adrian Bărăgănescu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Vâlcea, Ilie Fârtat, primarul oraşului Horezu, şi deputatul Traian Dobrinescu, au dezbătut soluţii şi strategii pentru apicultorii judeţului Vâlcea, judeţ care, de cinci ani, se află pe primul loc în ţară la producţia de miere.

Legea apiculturii, în dezbatere publică

Senatorul Remus Daniel Niţu a informat apicultorii despre existenţa a două propuneri legislative privind legea apiculturii, înregistrate la Senat şi aflate, în prezent, în consultare publică. Au fost aduse unele propuneri de amendamente, printre care şi reducerea sau scutirea de plată a taxei pe mijloacele de transport pentru stupi şi eliminarea utilizării tahografelor. Senatorul va aduce în Parlament observaţiile apicultorilor vâlceni, după această a treia întâlnire pe care a avut-o cu producătorii apicoli din judeţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...