Administraţie

Târg de adopţii de câini la Râmnicu Vâlcea

Cristina Ţopescu, invitată să facă lobby pentru câinii fără stăpân

Primăria Râmnicu Vâlcea a organizat, săptămâna trecută, primul târg de adopţii pentru animalele fără stăpân adăpostite în padocurile municipalităţii din cartierul Feţeni. „Sperăm ca acest târg de adopţii să devină unul tradiţional în oraşul nostru”, a afirmat primarul Emilian Frâncu. Edilul a subliniat că are în plan organizarea trimestrială a acestui tip de eveniment şi că va face apel la vedetele care iubesc animalele să participe la aceste acţiuni.

Cristina Ţopescu, prima pe lista lui Frâncu

Printre vedetele solicitate să dea o mână de ajutor la schimbarea mentalităţii râmnicenilor faţă de câinii fără adăpost se numără şi Cristina Ţopescu, prezentatoarea ştirilor de la Prima TV. Cunoscută ca o mare iubitoare a animalelor, fiica celebrului comentator sportiv Cristian Ţopescu, se află în fruntea listei întocmite de Frâncu cu vedete care să susţină adopţia animalelor. „Sunt o grămadă de celebrităţi de la noi care susţin adopţia animalelor fără stăpân. Ne-am gândit la Cristina Ţopescu, dar sunt sigur că şi alte personalităţi din show-biz vor răspunde apelului făcut de noi”, consideră primarul Râmnicului. La prima ediţie a târgului „Adoptă pentru suflet!”, din cei 20 de câini prezentaţi publicului, 10 şi-au găsit deja stăpân. „Cred că, în timp, râmnicenii vor avea o altă mentalitate faţă de câinii fără stăpân. Nimeni nu este obligat să îi ia în apartament, dar toţi avem rude, bunici, verişori la ţară, unde un câine poate să stea foarte liniştit în curtea unei gospodării. Vreau ca în patru-cinci ani, prin aceste măsuri, ca şi prin cele de sterilizare a acestor patrupede, populaţia canină fără adăpost din Râmnicu Vâlcea să se reducă la 300-400 de exemplare”, a mai spus Frâncu. La această oră, estimările edililor indică o cifră de peste 2.500 de câini fără adăpost aflaţi pe străzile oraşului.

Recensământ canin şi sterilizare obligatorie

Totodată, primarul Râmnicului a anunţat că se lucrează la un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care posesorii câinilor de pe raza municipiului să fie obligaţi să şi-i declare. „Încercăm să impunem acest recensământ prin care proprietarii câinilor din oraş să fie obligaţi să îi înregistreze. Ulterior, aceşti câini vor fi sterilizaţi pentru a se evita formarea acelor haite în perioada de împerechere. Nu se iau în calcul câinii de rasă ţinuţi pentru montă”, a mai declarat Emilian Frâncu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...