Eveniment

Micul „Corleone” de Tâmna, arestat după 3 ani

Minorul mehedinţean de doar 15 ani îşi trecuse pe răboj zeci de furturi din locuinţe

Un minor din comuna Tâmna, judeţul Mehedinţi, a reuşit performanţa de a avea zeci de furturi la activ. Ulterior, la împlinirea vârstei de 15 ani, când legea le permite să ia această măsură, magistraţii au dispus arestarea ,,micului golănaş.”

Copilul arestat la 15 ani provine dintr-o familie dezorganizată, nimeni nu se ocupă de educaţia lui şi este în pragul abandonului şcolar. În materie de furturi e arhicunoscut în comuna Tâmna atât de către localnici, dar mai ales de poliţişti. Săptămâna trecută a venit vremea ca hoţul cel mic la ani să ajungă şi după gratii. Magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 15 zile. „Având în vedere furturile repetate comise în ultima perioadă pe raza comunelor Tâmna , Greci şi Voloiac, precum şi în oraşul Strehaia poliţiştii oraşului Strehaia, în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Strehaia, au efectuat o percheziţie domiciliară la domiciliul unui minor în vârstă de 15 ani, din comuna Tâmna. Cu această ocazie, au fost identificate mai multe bunuri provenite din comiterea mai multor infracţiuni de furturi. Activitatea infracţională a suspectului a fost probată în cadrul a trei dosare penale în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, tentativă la furt calificat şi violare de domiciliu. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Strehaia cu propunere de arestare preventivă, însuşită de către această instanţă, fiind dispusă faţă de aceasta arestarea preventivă pentru o perioadă de 15 zile”, a precizat Roxana Vişan de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

Fura tot ce prindea

Ca şi mod de operare, acest minor intra în casele locuite de bătrâni, cu ei în casă, fura bunurile care erau la vedere, după care, dacă era suprins fugea, dacă nu stătea acolo, îşi făcea treaba şi pleca liniştit. Minorul, împreună cu mai mulţi complici, a mai fost trimis în judecată pentru săvârşirea şi a altor infracţiuni de furt. Până la vârsta de 14 ani a săvârşit 9 fapte de furt, fapte probate de poliţie, dar întrucât Codul Penal spune că până la 14 ani nu are discernământ, soluţiile au fost de neîncepere a urmării penale pentru fiecare faptă. După împlinirea vârstei de 14 ani, tot acest minor împreună cu alţi patru suspecţi au comis 3-4 furturi, la fel probate, fapt pentru care este trimis în judecată în stare de libertate. Ulterior, la împlinirea vârstei de 15 ani, minorul săvârşeşte alte trei furturi, fapte de asemenea probate de către poliţie, pentru care s-a luat acum măsura arestării preventive.
Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, comisarul-şef Antonio Graf, spune că în cazul acestor minori delincvenţi ar trebui ca toate instituţiile statului să se implice. „Problema este că poliţia depune eforturi foarte mari pentru a combate acest gen de fapte. Vă spun că la un moment dat tot satul Tâmna era în audienţă la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. «Domnule, ce faceţi? Intră peste bătrâni în locuinţă», se plângeau oamenii. Eu zic că şi celalalte instituţii ale statului, în speţă şcoala, biserica, instituţiile sociale, primăriile ar trebui să identifice aceste probleme şi să vină în spijinul nostru. E în interesul tuturor, nu se poate ca aceste probleme să fie lăsate doar pe umerii poliţiei, în momentul în care se săvârşesc fapte penale”, a declarat comisarul-şef Antonio Graf.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...