Politică

Alba-neagra cu primarii portocalii de Mehedinţi

Înainte de a pleca din PDL, Ion Mîţu a eliberat din partid mai mulţi primari democrat-liberali. Libertatea lor politică este din nou subiect de dispută în Mehedinţi.

24 de aleşi locali ai Partidului Democrat Liberal au rămas fără sprijin politic. Ei au fost excluşi din partid la începutul lunii martie printr-un document semnat de fostul prim-vicepreşedinte, Ion Mîţu (foto stânga). Decizia de excludere a ajuns şi pe masa prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea care a luat act de hârtia oficială. Cei mai mulţi au anunţat deja că au făcut cereri să se înscrie în Partidul Naţional Liberal. Pe de altă parte, preşedintele interimar al PDL Mehedinţi, senatorul Marius Bălu, a spus că nimeni nu a fost exclus din PDL, că ce a făcut Mîţu n-are temei legal şi statutar.

Fostul prim-vicepreşedinte PDL Mehedinţi care a trecut la PNL Mehedinţi, Ion Mîţu, susţine că 19 primari şi 5 consilieri locali aleşi pe listele Partidului Democrat Liberal au fost excluşi din PDL. Hârtia a fost semnată la începutul lunii martie de către el, în urma unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean. Documentul oficial a ajuns şi pe masa prefectului de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, care l-a înregistrat şi a luat act de el. „Au fost îndeplinite toate condiţiile statutare, decizia a fost luată în urma unor discuţii. Biroul Permanent Judeţean a decis să fie daţi afară, excluşi din partid”, a precizat Ion Mîţu, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal Mehedinţi. Prin această mişcare, Mîţu şi-a favorizat apropiaţii să poată trece la PNL cu acte în regulă fără să-şi piardă mandatele de primari şi consilieri.

"Ce a făcut domnul Mîţu este nelegal şi nestatutar. Am trimis şi noi acte la Prefectura Mehedinţi ca să dovedim că noi avem dreptate.", Marius Bălu, senator

Bălu: „N-a plecat nimeni din PDL Mehedinţi!”

Preşedintele interimar al PDLMehedinţi, senatorul Marius Bălu susţine că Mîţu n-a respectat statutul partidului şi că niciun ales PDL nu a plecat din organizaţia judeţeană: „Ţin să vă anunţ că niciun primar nu a fost dat afară din partid. Ce a făcut domnul Mîţu este nelegal şi nestatutar. Am trimis şi noi acte la Prefectura Mehedinţi ca să dovedim că noi avem dreptate”, a declarat Marius Bălu. Scandalul de a fi sau a nu fi primar sau consilier PDL este departe de a fi încheiat şi numai instanţa de judecată va stabili unde este adevărul. Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat că a primit adrese şi de la Bălu şi de la Mîţu. „Vom analiza cu atenţie documentaţia să vedem cine are dreptate şi dacă avem de-a face cu infracţiunile de fals şi uz de fals”, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea. La sfârşitul lunii martie, 11 primari aleşi pe listele PDL au declarat public faptul că au semnat deja adeziuni de în-scriere în Partidul Naţional Liberal. Însă nimeni nu a arătat ceva scris pentru a dovedi clar acest lucru. Din toată această bătălie politică dintre Bălu şi Mîţu cel mai câştigat iese baronul PSD Adrian Duicu. Asta pentru că foarte mulţi primari PDL pentru care se ceartă cei doi au spus public de multe ori că ei sunt primari PDL, dar susţin PSD. Exemple de edili PDL care s-au înjosit politic „pentru binele comunităţii” sunt: primarul din Şviniţa, Victor Doscocil, primarul din Malovăţ, George Băzăvan, primarul din Hinova, Ion Moţ, primarul din Bâlvăneşti, Anghel Gâdea şi lista poate continua.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...