Inedit

Fantoma din Roieşti, noua atracţie turistică din zona Cotoşmanu

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată o apariţie spectrală „defilând” în cadru

O apariţie ciudată înregistrată pe camera de supraveghere a unui magazin din Roieşti face senzaţie pe Internet şi în comunele din apropierea Dealului Cotoşmanu, zeci de curioşi oprindu-se zilnic la magazinul cu pricina, părerea generală fiind că ar fi vorba de o… fantomă. Un filmuleţ înregistrat cu ajutorul camerelor de supraveghere montate la un magazin din localitate arată o apariţie ectoplasmatică „defilând” în cadru. Localnicii din comunele Roeşti şi Popeşti vor chiar să popularizeze evenimentul şi legenda din spatele lui prin intermediul Centrelor de informare turistică deschise la nivelul celor două comune.

„Fantoma miresei din Pădurea Cotoşmanu”

De câteva săptămâni, pe internet circulă un filmuleţ de câteva secunde, despre care cel care l-a postat spune că este real şi că în el poate fi observată o fantomă. Imaginile ar fi fost surprinse cu camera de supraveghere aflată în faţa unui magazin din comuna Roieşti acum aproape o lună. Pe imagini apare o siluetă ce pare a fi a unei femei ce se îndreaptă în grabă dinspre magazin spre o poartă deschisă larg. Deşi este destul de neclar, filmuleţul a strâns în câteva zile mii de vizualizări, iar mulţi dintre cei care l-au urmărit şi şi-au dat cu părerea spun că este vorba despre „mireasa din Pădurea Cotoşmanului”, o stafie care bântuie de mulţi ani zona. Legenda locală vorbeşte că acum mulţi ani, haiducii care se adăpostiseră în pădurea Cotoşmanului ar fi jefuit o caravană ce se întorcea de la o nuntă, iar victimă ar fi căzut chiar mireasa, ucisă în ambuscadă. De atunci, povestesc bătrânii, fantoma miresei bântuie pe acolo, arătându-se şoferilor în nopţile cu lună plină.

Patronul nu crede în fantome, dar a adus popi să-i citească în curte

"Au venit mulţi să întrebe de ea în ultimele zile şi cred că acesta a şi fost scopul filmuleţului, să atragă într-un fel atenţia asupra zonei.", Constantin Şerban, primar comuna Popeşti

Patronul magazinului în faţa căruia au fost surprinse imaginile spune că nu ştie despre ce e vorba. Ciudăţenia ar fi apărut pe filmuleţ în plină zi, pe la ora 13.00. Nu a auzit despre fantoma miresei care ar bântui prin pădurea de pe dealul Cotoşmanu, însă ceva ciudat tot ar fi la mijloc. „Cu ochiul liber nu se vede nimic. Ce să fie? Eu am fost cel care a observat prima dată pe imaginile surprinse de camera de supraveghere şi mi s-a părut ciudat. Iniţial am crezut că e un câine şi apoi, după ce am privit mai atent, mi-am dat seama că e altceva. E foarte neclar şi nici eu nu ştiu ce poate să fie. Am dat filmul unor băieţi să-l mărească şi ei l-au postat pe Internet. Nu l-au putut mări şi nici ei, şi nici eu nu ştim ce ar putea fi. Filmuleţul nu e trucat şi nici nu se poate spune că s-ar fi defectat camera că până acum nu am mai observat aşa ceva pe cameră… Nu că mi-ar fi teamă sau ceva, dar am adus şi popii să citească, am plătit şi pe la mănăstiri”, spune nea Nicu Mitrache, patronul magazinului. De când au apărut imaginile cu „fantoma” pe youtube, a crescut însă numărul celor care, atraşi de poveste, se opresc în Roieşti să întrebe despre ciudata apariţie. „Au tot venit să întrebe, se opresc cu maşinile în faţa magazinului, dar nu au ce să vadă, căci cu ochiul liber, după cum v-am spus, nu se vede nimic, iar să stai toată ziua să urmăreşti pe camerele de supraveghere nu se poate”, a mai adăugat nea Nicu.

Fantoma cu lipici la turişti

În comunele învecinate, stafia face însă senzaţie. Toată lumea discută intens despre fantoma miresei din Pădurea Cotoşamanu, iar autorităţile locale, deşi nu cred în poveştile cu stafii, se gândesc că ar putea avea totuşi ceva beneficii de pe urma ei. „De zile întregi numai despre asta se vorbeşte. La primărie, la baruri, pe stradă, toată lumea îşi dă cu părerea. Eu cred că e o tâmpenie, a luat-o lumea razna de foame! Sunt atâtea probleme, economice, sociale şi oamenii nu mai au despre ce să discute decât despre fantomă. Am auzit şi despre poveştile legate de Pădurea Cotoşmanului, dar cine poate spune dacă sunt reale sau nu? Până la urmă, fiecare comună, fiecare zonă, are istorioarele sale şi asta nu poate să fie rău deloc, că atrage turişti. Au venit mulţi să întrebe de ea în ultimele zile şi cred că acesta a şi fost scopul filmuleţului, să atragă într-un fel atenţia asupra zonei”, spune sceptic primarul din Popeşti, Constantin Şerban. Pentru anul în curs, alesul din comuna vâlceană are „undă verde” pentru realizarea Centrului de Informare Turistică din zonă. „Investiţia presupune amenajarea unui centru de informare turistică, în sediul căminului cultural din Popeşti. Locaţia va fi dotată corespunzător, iar în plus, pe raza comunei, se vor monta câteva panouri informative, care vor conţine date importante despre localitatea noastră şi despre zonele limitrofe”, a declarat Constantin Şerban. Proiectul Centrului de Informare Turistică din comună are o valoare de 20.000 lei, iar primarul Şerban speră să scoată în evidenţă câteva obiective care, în opinia sa, chiar merită să fie vizitate. „În satul Urşi, există o biserică din lemn care a fost construită în anul 1700. Acolo se fac ample lucrări de restaurare, graţie Fundaţiei Sturza din Bucureşti, dar şi cu ajutorul reprezentanţilor Institutului de Arhitectură din Capitală. Un alt obiectiv interesant, care va fi marcat corespunzător, este «Drumul lui Cuza», pe unde se presupune că ar fi trecut domnitorul Principatelor Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti”, explică Constantin Şerban. În ciuda reticenţei primarului, unii localnici nu văd cu ochi răi introducerea fantomei şi a legendei din Pădurea Cotoşmanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...