Administraţie

Sănătatea oamenilor concurată de pictura sfinţilor. Şi înfrântă!

Cu 5 miliarde pentru spital şi 7,5 miliarde pentru pictura Catedralei, Consiliul Judeţean Mehedinţi mai îngroapă o dată sănătatea oamenilor

În condiţiile în care opoziţia din Consiliul Judeţean Mehedinţi este aproape inexistentă, s-au ridicat voci din PNL care nu au fost de acord să se dea bani pentru Catedrală, ci Spitalului Judeţean. Din păcate, dacă se poate spune aşa, opoziţia consilierului judeţean liberal Ecaterina Tuţu, soţia subprefectului Octavian Tuţu, nu a avut sorţi de izbândă în faţa maşinii de vot a colegilor din USL. Aşa că pentru Spitalul Judeţean s-au alocat 5 miliarde de lei vechi în condiţiile în care nevoile sunt mult mai mari.

Aproximativ şapte miliarde şi jumătate de lei vechi vor merge pentru pictura Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. Banii au fost atribuiţi de către consilierii judeţeni în cadrul ultimei şedinţe a forului administrativ, atunci când pe ordinea de zi a fost votat şi bugetul instituţiei. Un buget cu care o parte dintre consilieri nu prea au fost de acord, însă care s-a votat cu concursul majorităţii. „Eu cred că bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi putea fi împărţit mai echitabil. Dacă stăm să ne uităm la bugetul care a venit pentru unele comune, şi anume 100 de milioane de lei vechi, ne dăm seama că mare lucru nu prea poţi să faci cu aceste sume. Domnul preşedinte Adrian Duicu vine şi ne spune că viitoarea rectificare bugetară, care va fi în luna iunie, va fi una pe plus. Trebuie însă spus că de şapte ani încoace nu a fost nicio rectificare bugetară pe plus, nu ştiu cum va reuşi dânsul să aducă următoarea rectificare pe plus, având în vedere că în doar câteva zile, pe fondul crizei din Cipru şi Grecia, leul a crescut ca Făt-Frumos în câteva zile, cât ar fi trebuit să crească în câteva luni. Deci eu cred că bugetul putea fi împărţit mult mai bine”, a declarat consilierul judeţean din UNPR, Alin Nicolicea.

Liberala Tuţu şi uneperistul Nicolicea au ca prioritate sănătatea, nu biserica

Amendamentul făcut de consilierul judeţean liberal Ecaterina Tuţu prin care se solicita aprobarea de fonduri mai multe pentru spitalul judeţean şi mai puţine pentru Catedrală nu a trecut la vot. „În şedinţa de comisie, cel puţin am decis să nu dăm atât de mulţi bani la Catedrală dintr-un simplu motiv. Fondurile pentru catedrală pot să vină atât de la mai mulţi oameni de afaceri care să le doneze, de la Biserica Ortodoxă Română, din banii altor parohii sau chiar de la Guvernul României. Noi am hotărât ca o parte din bani să fie daţi şi către catedrală, dar şi către Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin, în special pentru secţia de oncologie. Numai că, într-un mod bolşevic, după ce am hotărât şi am votat toţi la vedere, după o jumătate de oră se decide un consilier şi îşi aduce aminte, şi îl mustră conştiinţa că nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu va da şapte miliarde de lei vechi pentru pictura catedralei”, a adăugat consilierul judeţean Alin Nicolicea.

"Într-un mod bolşevic, după ce am hotărât şi am votat toţi la vedere, după o jumătate de oră se decide un consilier şi îşi aduce aminte, şi îl mustră conştiinţa că nu ştiu ce se va întâmpla dacă nu va da şapte miliarde de lei vechi pentru pictura catedralei.", Alin Nicolicea, consilier judeţean UNPR

Ecaterina Tuţu: „Dacă mă doare apendicele, merg la spital, nu la Catedrală”

Consilierul liberal Ecaterina Tuţu a explicat de ce a ales sănătatea şi apoi Catedrala. „De atâţia ani am solicitat să alocăm mai mulţi bani sănătăţii. Şi nu era deloc un mesaj politic îndreptat puterii de atunci. Cred că avem nevoie de o catedrală, dar cred că atunci când este criză ar trebui să ne îndreptăm mai mult spre sănătate şi spre învăţământ. Sunt de acord că această catedrală trebuie făcută şi trebuie să se termine odată. Dar la fel de bine ştim cu toţii că pentru această catedrală, începând din ’92, s-a alocat peste un milion şase sute de mii de euro. Eu cred că picturile le putem face în timp, pentru că dacă pe mine sau pe oricine altcineva îl apucă la un moment dat apendicele, ne adresăm spitalelor. Amendamentul meu de a reduce din banii alocaţi catedralei şi de a-i realoca spre spitale a fost determinat de către cetăţeni. Mergând în mijlocul acelor cetăţeni, care au crezut în mine şi mi-au acordat votul, am constatat că primordial pentru ei este spitalul şi după aceea această catedrală. Asta nu înseamnă că suntem mai puţin credincioşi”, a declarat consilierul liberal, Ecaterina Tuţu.

Preşedintele Duicu are vrăjeală în el

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, a spus motivele care l-au determinat să aloce o sumă atât de importantă pentru pictura Catedralei. „Este absolut necesar ca sistemul sanitar să fie finanţat. Iar cei cinci miliarde de lei care au fost alocaţi sunt pentru cele trei blocuri operatorii, pediatrie, chirurgie şi urologie. În trei luni de zile, aceste unităţi vor oferi condiţii optime pentru operare. Catedrala însă este un obiect care trebuie finalizat. Nu putem în fiecare an să aruncăm sume atât de mici, încât să ţinem în viaţă această investiţie şi să nu ne putem bucura practic cu toţii de ea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...