Actualitate

Ambulatoriul SJU Craiova, bun de inaugurare

Prioteasa a vizitat primele spaţii din Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova modernizate pe bani europeni

Primele spaţii medicale ale Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, reabilitate în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 8,2 milioane euro, au fost inaugurate săptămâna trecută. „Investiţiile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova vor continua, având ca obiective prioritare pentru următoarea perioadă extinderea Unităţii de Primiri Urgenţă şi construirea unei clădiri noi destinate unei clinici de chirurgie cardio-vasculară şi cardiologie intervenţională”, a afirmat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. În timpul lucrărilor, medicii de la Ambulatoriul de specialitate cu tot cu pacienţi au trebuit să se mute într-o altă parte a clădirii şi să lucreze în alte cabinete. Activitatea medicală de la Ambulatoriu nu a fost întreruptă pe timpul executării acestor lucrări.

Două milioane de euro pentru aparatură

Finanţarea proiectului nu se opreşte însă la cei peste opt milioane euro investiţi în modernizarea ambulatoriului din cel mai mare spital al Doljului. Alte două milioane de euro vor fi destinate achiziţionării de aparatură de ultimă generaţie pentru dotarea cabinetelor existente în spaţiul recent modernizat. „Suntem în faza în care ne pregătim să achiziţionăm cu două milioane euro aparatura medicală de cea mai înaltă clasă, pentru că, în definitiv, degeaba ai oameni bine pregătiţi, degeaba ai aceste spaţii moderne, dacă nu ai ultimele cuceriri ale tehnicii. În această perioadă ne mai ocupăm de câteva dintre problemele spitalului pe care am promis că o să le rezolvăm şi mă refer la lifturile spitalului, care în acest moment sunt într-o linie dreaptă şi este clar că în cursul acestui an se vor rezolva. De asemenea, suntem în plină desfăşurare a licitaţiei de achiziţionare a aparaturii medicale cu care vom dota blocurile operatorii pe care le-am modernizat tot din banii Consiliului Judeţean Dolj şi suntem gata s-o continuăm cu o etapă nouă”, a anunţat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Achiziţii cerute de medicii specialişti

Managerul Spitalului Clinic Judeaţean de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu, a recunoscut că toate achiziţiile de aparatură au fost făcute după consultarea medicilor specialişti din unitatea medicală. „De menţionat că întreaga aparatură pe care o achiziţionează Consiliul Judeţean Dolj se face în funcţie de ceea ce au cerut specialiştii spitalului. Adică tot ce se face în aceste cabinete, dar şi în blocurile operatorii renovate s-a făcut şi se face ţinând cont de dorinţele specialiştilor spitalului, de nivelul de competenţă pe care-l au fiecare”, a declarat managerul SCJU Craiova. Spaţiul amenajat are o vechime de 40 de ani, în ultimele decenii neinvestindu-se niciun ban în reabilitarea clădirii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...