Actualitate

Fostul prefect de Dolj, plătit degeaba

Elena Costea, retribuită integral pentru chiulul tras la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Sud Vest Oltenia din ianuarie până în prezent

Fostul prefect de Dolj, Elena Costea, a revenit la funcţia de inspector la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Sud Vest Oltenia, după ce a plecat din postul de secretar general la Ministerul Educaţiei. Deşi nu a muncit nicio zi la Comisariatul Regional, aceasta şi-a încasat integral drepturile băneşti.

Numele Elenei Costea aminteşte tuturor de scandalul din luna octombrie, anul trecut, când, în timpul mandatului, a dat aviz de nelegalitate pe dispoziţiile de primar privind demolarea buticurilor ilegale din Craiova. Gestul său a costat-o scump, fiind demisă la o lună după izbucnirea scandalului dintre Prefectură şi Primăria Craiova. Elena Costea a fost apoi numită secretar la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, unde a rămas până la data de 15 ianuarie 2013. De atunci şi până în momentul de faţă, numele fostei prefecte apare pe ştatul de plată al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului.

Chiul obositor

Elena Costea este inspector în cadrul instituţiei doar cu numele, căci de prezenţa sa la birou nici nu poate fi vorba. Acest lucru este dovedit de liniuţele din condica de prezenţă.

Elena Costea este inspector în cadrul instituţiei doar cu numele, căci de prezenţa sa la birou nici nu poate fi vorba. Acest lucru este dovedit de liniuţele din condica de prezenţă trase în căsuţa în care ar fi trebuit să apară semnătura angajatului Elena Costea. Fostul prefect a încasat salariul timp de aproape trei luni, dar a venit doar o zi la unitate, nu pentru a lucra, ci pentru a solicita concediu de odihnă. Pe data de 1 aprilie, Costea a cerut să i se aprobe cererea de concediu de odihnă pentru patru zile.

Şefii o acoperă

Şefa sa directă la Comisariatul Regional, Alida Mitruţoiu, a încercat din răsputeri să o „facă prezentă” pe Elena Costea, însă, pusă în faţa absenţelor din condică, aceasta a concluzionat: „Nu a semnat condica de prezenţă dintr-o neglijenţă. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat cu dânsa. La muncă a fost, nu se poate justifica prezenţa ei printr-un raport de activitate pentru că aici a desfăşurat activitate de birou, a primit reclamaţii, a făcut analize, sinteze. De când a venit la noi, de la 15 ianuarie, a desfăşurat numai muncă de birou”, a spus Alida Mitruţoiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...