La Ţară

Senatorul Niţu propune un proiect pilot în şcoli

Elevii vor putea să deprindă tainele unei afaceri bănoase: apicultura

La Casa de cultură Constantin Brâncoveanu din Horezu, a avut loc, sâmbătă, 6 aprilie 2013, întrunirea Cercului Apicol Horezu. Evenimentul a reunit aproximativ 50 de apicultori care, împreună cu Vasile Neagu, preşedintele Cercului Apicol Horezu, Adrian Bărăgănescu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Vâlcea, Ilie Fârtat, primarul oraşului Horezu, senatorul Remus Daniel Niţu şi deputatul Traian Dobrinescu, au dezbătut soluţii şi strategii pentru apicultorii judeţului Vâlcea, judeţ care, de cinci ani, se află pe primul loc în ţară la producţia de miere.

Pe lângă importanţa apiculturii în menţinerea echilibrului ecologic, dar şi a rolului important pe care apicultura îl ocupă între activităţile agricole, s-a discutat despre necesitatea unui grad intensificat de colaborare între apicultorii vâlceni, problema pesticidelor care afectează albinele şi unele măsuri de promovare a activităţii apicultorilor: apariţia publicaţiilor şi iniţierea unui program pilot în şcoli, prin care apicultura să devină disciplină de studiu facultativă.

Senatorul Remus Daniel Niţu a informat apicultorii despre existenţa a două propuneri legislative privind legea apiculturii, înregistrate la Senat şi aflate, în prezent, în consultare publică. Au fost aduse unele propuneri de amendamente, printre care şi reducerea sau scutirea de plată a taxei pe mijloacele de transport pentru stupi şi eliminarea utilizării tahografelor. Senatorul va aduce în Parlament observaţiile apicultorilor vâlceni, după această a treia întâlnire pe care a avut-o cu producătorii apicoli din judeţ.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...