Ultima Oră

Diguri din saci de nisip pentru protecţie în Dolj şi Olt

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă Oltenia au intervenit, sâmbătă după-amiază, în zona portului Bechet şi au înălţat un dig din saci de nisip, după ce Dunărea s-a revărsat şi a inundat o parte a portului, fluviul ameninţând să inunde şi case din judeţul Olt.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Oltenia", mai multe echipe au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru a preveni efectele revărsării Dunării, în dreptul localităţii doljene Bechet.

"Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Oltenia" al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pe raza localităţii Bechet (Portul Bechet), pentru a forma un dig din saci cu nisip dispus pe două rânduri, pe o lungime de 50 de metri", se arată în comunicatul emis de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Oltenia".

La faţa locului au acţionat opt subofiţeri şi un autocamion de intervenţie din cadrul Gărzii de Pompieri Bechet şi 15 muncitori cu o autoutilitară şi două autoturuisme de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj. De asemenea, mai mulţi localnici au sărit în ajutor pentru a ridica digul din saci de nisip.
Potrivit Căpităniei Portului Bechet, în prezent se circulă în condiţii normale, portul fiind inundat doar în zona de încărcare-descărcare a bacurilor.
De asemenea, în judeţul Olt două gospodării din comuna Gârcov au fost inundate, în zona respectivă Dunărea revărsându-se şi ameninţând să inunde şi casele.
Şi aici, pentru a limita efectele inundaţiilor, pompierii au ridicat un dig din saci de nisip.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...