Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, semifinale, Oltchim-Gyor 22-24

Finala, doar un vis

Returul se dispută joi, la Veszprem

În prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor, Gyor s-a impus la Bucureşti cu 24-22 şi Oltchim are şanse minime de a mai ajunge în finală.

Trupa lui Vestergaard a dezamăgit crunt în prima repriză, una în care a fost departe de a arăta ca o semifinalistă de Liga Campionilor. Neînvinsă în acest sezon, Gyor a jucat fabulos în primele 23 de minute ale întâlnirii de la Bucureşti. Maghiarele s-au desprins la şapte goluri (12-5 şi 13-6), însă trupa lui Vestergaard şi-a revenit pe final de repriză şi s-a apropiat la patru goluri. Din păcate, prestaţia lamentabilă din prima parte va costa probabil echipa vâlceană calificarea în semifinală.

În partea a doua, defensiva Oltchimului a funcţionat mult mai bine, dar din păcate atacul s-a bazat doar pe Bulatovic. Pe final, campioana României s-a apropiat la un singur gol de Gyor. Egalarea nu a venit, chiar dacă Oltchimul a avut oportunităţi, iar Gyorul, condusă senzaţional de Gorbicz, a taxat imediat şi s-a impus cu 24-22.

Gyor obţine un avantaj important, dar nu decisiv, în vederea returului de la Veszprem, care se va disputa joi. Dar, dacă e să fim obiectivi, la ce a jucat în acest an, trupa lui Vestergaard nu merită calificarea în finală.

"Riscul ca Oltchimul să se desfiinţeze este mult mai mare dacă nu jucăm finala", a declarat Ioan Gavrilescu, preşedintele de onoare al clubului.

Cealaltă semifinală, Larvik-Krim s-a terminat cu acelaşi scor, 22-24 şi slovenele, ca şi maghiarele, sunt cu un pas în finală.

Oltchim Rm. Vâlcea-ETO Gyor 22-24 (10-14)

Oltchim: Ungureanu (2 intervenţii), Navarro (5 intervenţii)-Bulatovic 8 goluri, Nechita 4, Manea 2, Meiroşu 2, Brădeanu 1, Barbosa 1, Curea 1, Farcău 1, Navarro 1, Pineau 1. Antrenor: Jakob Vestergaard

Gyor: Haraldsen (14 intervenţii), Herr- Gorbicz 8 goluri, Amorim 6, Kovacsics 4, Loke 2, Redei-Soos 2, Orban 1, Radicevic 1. Antrenor: Martin Ambros.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...