Ultima Oră

Hoţii din Mehedinţi, ridicaţi cu 80 de poliţişti

Efectul raziilor: 29 de persoane reţinute. Dîrvari, comună blocată de mascaţi

Raziile efectuate de poliţiştii mehedinţeni pentru destructurarea unei reţele de hoţi din locuinţe au umplut dubele Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi. În urma celor 25 de razii la domiciliile suspecţilor au fost reţinute 29 de persoane care sunt audiate la această oră. „În comuna Dîrvari, din judeţul Mehedinţi au fost efectuate 18 percheziţii domiciliare, această comună a fost blocată de oamenii legii, care au controlat toate autovehiculele şi au legitimat toate persoanele care au intrat sau au ieşit din comună. În acelaşi timp s-au efectuat încă 7 percheziţii domiciliare în municipiul Drobeta Turnu Severin, comuna Izvoru Bîrzii şi alte localităţi din judeţ. Scopul acestor activităţi a fost acela de a identifica bunuri provenite din infracţiuni de furt, bunuri care în cea mai mare parte au fost recuperate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, ele făcând obiectul mai multor dosare penale aflate în lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Roxana Vişan. Obiectele ridicate de la casele suspecţilor sunt obiecte de uz casnic şi gospodăresc, unelte folosite în construcţii, alimente şi cafea susprase dintr-o societate comercială, dar şi produse accizabile netimbrate sau timbrate necorespunzător, prejudiciul estimat de 80.000 lei, fiind recuperat în proporţie de 80%.

Hoţii de cabluri din Severin, căzuţi în plasa poliţiştilor

Acţiunea de amploare desfăşurată în Mehedinţi i-a aruncat „în oala” poliţiştilor şi pe şase tineri din Drobeta Turnu Severin, organizaţi într-o grupare specializată în furtul cablurilor de cupru din blocuri. „au destructurat şi o grupare formată din şase suspecţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani, care sustrăgeau cabluri de alimentare ale contuarelor de termoficare amplasate în scările de bloc, pejudiciul fiind de 30.000 lei, fiind recuperat 80% din cablul din cupru”, a mai spus Roxana Vişan.

În comuna Dîrvari din judeţul Mehedinţi au fost efectuate 18 percheziţii
domiciliare în scopul identificării bunurilor provenite din infracţiuni de furt, care fac obiectul cercetărilor mai multor dosare aflate în curs de cercetare, iar cu această ocazie, o mare parte din bunuri au fost recuperate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au mai fost efectuate un număr de 8 percheziţii domiciliare în municipiul Drobeta Turnu Severin, comuna Izvoru Bîrzii şi alte localităţi din judeţ.

Poliţiştii municipiului Drobeta Turnu Severin au destructurat o grupare formată din şase suspecţi cu vârste cuprinse între 14 şi 21 ani, care sustrăgeau cabluri de alimentare ale contoarelor de termoficare, amplasate în scările de bloc, prejudiciul de 30.000 lei, reprezentând cablul din cupru, fiind recuperat în proporţie de 80%.

În cadrul acestor activităţi au fost efectuate 25 percheziţii domiciliare, au fost legitimate 1.119 persoane, au fost controlate 825 autovehicule şi 71 societăşi comerciale.Totodată, au fost aplicate 522 sancţiuni contravenţionale în valoare de 105.885 lei, au fost reţinute în vederea suspendării 38 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, 3 seturi plăcuţe de înmatriculare şi a fost identificat un moped sustras. De asemenea au fost constatate 9 infracţiuni, au fost ridicate în vederea confiscării 14.878 ţigarete, produse accizabile în valoare de 7840,5 lei şi 3 arme.

Au fost întocmite acte premergătoare faţă de O.DANIELA de 46 ani din municipiul Drobeta Turnu Severin sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în vederea comercializării de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, faptă prev. şi ped. de art 90 alin 1 lit b din Legea 84/1998, constând în aceea că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a comercializat mai multe perechi de pantaloni tip blue-jeans, care prezentau caracteristici de contrafacere, având aplicate inscripţiile si siglele ale unor mărci protejate şi pentru care nu existau documente privind provenienţa, calitate, garanţia şi/sau originalitatea mărfurilor.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii municipiului Orşova au identificat suspectul furtului comis în perioada decembrie 2012-februarie 2013 dintr-o locuinţă din municipiul Orşova, ca fiind G.SANDA, de 41 ani, din municipiul Orşova, judeţul Mehedinţi. Aceasta a sustras bijuterii din aur, bani şi obiecte din argint, în valoare de 8.000 lei, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de 30%.

În ziua de 05.04.2013, ora 15.00, poliţiştii municipiului Orşova l-au depistat pe L.VASILE, de 67 ani, din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, în timp ce deţinea cantitatea de 9,9 Kg peşte, şalău, fără a deţine documente legale.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, faptă prev. şi ped. de art.64 lit. j din OUG 23/2008.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin pe B.ION de 80 ani, care deţinea o armă de vânătoare, având expirată perioada de valabilitate a permisului de armă din anul 2008. Arma a fost găsită în condiţii de păstrare şi asigurare necorespunzătoare.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art.140 din Legea 295/2004.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Cujmir, au depistat pe DN 56 C, pe raza comunei Vrata, judeţul Mehedinţi, pe D.CONSTANTIN, de 54 ani, din comuna Vrata, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule şi fără ca mopedul sa fie înmatriculat sau înregistrat. Tot cu aceasta ocazie s-a stabilit că mopedul menţionat mai sus, figurează ca fiind sustras din Romania, la data de 26.06.2011.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere” şi „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat „, fapte prev. şi ped. de art. 86 alin 1 si art.85 alin.1 din OUG 195/2002.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...