Actualitate

Ministrul Varga sare la gâtul lui Isvoranu

Omul de afaceri mehedinţean este acuzat că a tocat un milion de euro pe o lucrare hidrotehnică făcută în bătaie de joc

Lucrarea hidrotehnică de amenajare a albiei râului Coşuştea efectuată de firma omului de afaceri Costi Isvoranu pe raza comunei mehedinţene Şişeşti a stârnit furia ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga. „Aici este, după părerea mea, caz penal. A venit domnul primar la mine, mi-a arătat pozele şi nu mi-a venit să cred. Un milion de euro au fost aruncaţi pe Apa Sâmbetei”, a izbucnit ministrul Varga, după vizita făcută la Şişeşti. Lucrarea de îndiguire a fost începută în anul 2009 şi ar fi trebuit să fie terminată în anul 2011, dar nici în 2013 nu a fost recepţionată de către beneficiar, Apele Române Dolj, din cauza neregulilor.

Primar neputincios în faţa furiei localnicilor

Primarul din Şişeşti, Marian Răducan, afirmă că localnicii sunt revoltaţi din cauza efectelor lucrării prost executate de Alpha Construct Sistem, firma lui Isvoranu. În faţa plângerilor şi reclamaţiilor primite de la localnici, primarul nu poate decât să ridice din umeri, neavând nici măcar acces la proiectul tehnic. „Locuitorii comunei Şişeşti au acceptat încă de la început această lucrare, dar în momentul în care au văzut că se taie arborii şi se distrug malurile, au început să sesizeze Apele Române. Noi nu suntem în posesia proiectului, au refuzat să ne pună la dispoziţie proiectul, iar efectele sunt dezastruoase. Dacă nu se intervine cât mai curând, consider că va fi dezastruos pentru locuitori, casele sunt în pericol acum. Este şi posibilitatea ca râul Coşuştea să îşi schimbe cursul şi să asistăm undeva la 2000 de hectare inundate sau distruse”, afirmă primarul Răducan. De la o lăţime de de 4-5 metri, râul are acum o albie întinsă pe 100 metri lăţime.

Isvoranu, pus să refacă lucrarea

Deşi a încercat să se apere în faţa ministrului Lucia Varga, Isvoranu s-ar putea vedea nevoit să refacă lucrarea. „Avem şi situaţii de lucrări semnate de firma de consultanţă a Apelor Române. Este conform proiectului”, s-a apărat patronul firmei în faţa ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. Cu toate acestea, Lucia Varga a cerut un control amănunţit al situaţiei lucrărilor, contractelor încheiate între Apele Române Dolj, consultanţi, proiectant şi constructor. „De luni, va veni aici o echipă care din punct de vedere tehnic, dar şi din punct de vedere juridic, va analiza toate contractele, toate documentele, toate devizele şi în cazul în care se constată că au fost implicaţi, inclusiv din partea autorităţilor, vinovaţi, vor plăti împreună cu cei care au făcut consultanţa şi execuţia. Aştept această expertiză, sper să o am cât mai repede ca să putem dispune constructorului să refacă lucrările. Apele Române nu au făcut recepţia la această lucrare, înseamnă că există din partea lor sesizate nereguli şi aceste nereguli trebuiesc îndreptate de către constructor”, a mai spus Lucia Varga.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...