Ultima Oră

Ioniţă, demisie doar de 65%

Viceprimarul din Râmnicu Vâlcea a anunţat că în 10 zile va lua o decizie vizând retragerea sa din Executivul local

Viceprimarul Gheorghe Ioniţă are de gând să părăsească cât de curând funcţia publică şi să se întoarcă în domeniul cercetării, la ICSI Râmnicu Vâlcea, unde are un proiect ce urmează să fie aplicat la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Primarul Emilian Frâncu a preferat să nu comenteze prea mult acest subiect: „Nu vreau să dau nume privind posibilul înlocuitor al domnului Ioniţă până când acesta nu este sigur că va demisiona”.

„Mă întorc în cercetare”

Viceprimarul Gheorghe Ioniţă susţine că, din punctul său de vedere, la Primăria Râmnicului a „ars” o etapă, reuşind să implementeze toate proiectele cuprinse în Programul de Dezvoltare Urbană Integrată. De asemenea, secundul lui Frâncu vrea să revină la prima dragoste, munca în cercetare, pregătindu-şi revenirea la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvolare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ICSI-Rm. Vâlcea. „65% vreau să părăsesc Primăria! Am stat mult să analizez această problemă şi identificasem trei soluţii: să îmi continui munca în primărie; să muncesc din aceeaşi funcţie cu program redus sau să îmi dau demisia. La ICSI am un proiect care iese din faza de laborator şi va intra în cercetare, urmând să fie aplicat în câteva luni la Cernavodă. Cred că voi fi mai util primăriei din exterior decât din interior”, a apreciat Gheorghe Ioniţă.

Surse interne din PNL Râmnicu Vâlcea susţin că preferat pentru înlocuirea lui Ioniţă este Liviu Boban, un apropiat al primarului Frâncu. „Să vedem mai întâi demisia scrisă şi apoi putem vorbi. Oricum, că voi fi eu sau va fi alt coleg, în locul lui Ioniţă, dacă va demisiona, va fi tot un viceprimar liberal. Suntem printre puţinele localităţi în ţară unde protocolul USL funcţionează în deplină armonie. Nu cred că cineva va ori să stârnească un conflict în Consiliul Local”, a precizat Liviu Boban.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...