Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor

Jakob Vestergaard: Important e să câştigăm, nu contează diferenţa

Danezul care conduce Oltchimul, Jakob Vestergaard poate fi primul străin care termină un sezon pe banca echipei vâlcene. Jackob se bucură de multă simpatie la Vâlcea din partea fanilor şi poate fi atuul din mânecă în semifinala Ligii, cu Gyor. ”Nu există echipă care să nu aibă şi mici slăbiciuni. Este şi cazul Györului. Totuşi, adversara noastră din semifinale e o echipă puternică, experimentată şi bine închegată. Dar am un plan prin care putem să o batem. Din motive tactice, nu-l voi dezvălui acum, ci la momentul jocului! Eu spun că suntem pregătiţi să ne batem de la egal la egal cu orice echipă în acest moment. Pentru a construi o echipă câştigătoare e nevoie de mult timp. E complet normal pentru o echipă să nu aibă un echilibru în joc în primele luni de la formare. Dar am muncit mult pentru a găsi această stabilitate de care avem nevoie. Totuşi, trebuie să fim cinstiţi şi să recunoaştem că orice echipă comite greşeli. Important e să reducem numărul lor.”

Jakob crede că oricare dintre cele patru semifinaliste poate câştiga trofeul. ”Cred că toate cele patru echipe au şanse să câştige titlul. Györ şi Larvik au avantajul unui lot bine închegat, rezultat al faptului că nu au făcut foarte multe transferuri în ultimii doi ani. Krim şi Oltchim compensează prin individualităţi şi pot juca la un nivel foarte înalt”.

Danezul este bucuros că returul se va juca în deplasare, pentru că echipa sa s-a obişnuit să joce sub presiune. ”Györ a avut până acum un sezon perfect, cu un singur egal în campionat, astfel că jucătoarele lor sunt foarte încrezătoare în propriile forţe. Dar cred că putem folosi acest lucru în favoarea noastră. Până acum, totul a mers împotriva noastră. Accidentări suferite de jucătoare importante precum Neagu, jucătoare care au plecat de la echipă, probleme financiare... Însă în ultimele patru meciuri, handbalistele s-au motivat şi au dat totul. Au jucat patru finale şi le-au câştigat pe toate! Din cauza problemelor pe care le-am avut, am învăţat să jucăm sub presiune mai bine decât orice echipă. Iar acest lucru poate fi un avantaj enorm pentru noi în semifinala cu Györ!”

Antrenorul Oltchimului spune că rezultatul din tur nu este foarte important. ”Să câştigăm meciul ar fi foarte important pentru moral, dar trebuie să privim jocul în ansamblu. Este o dublă importantă pe care trebuie să o tratăm cu atenţie 120 de minute. În 2009, cu Viborg, am câştigat Liga Campionilor în faţa lui Györ după ce am pierdut manşa tur pe teren propriu cu 24-26 şi ne-am impus la Veszprem cu 26-23. În opinia mea, Györ nu a putut să treacă peste presiunea de a fi favorită. Ca să concluzionez, pentru mine nu contează numărul de goluri în plus sau în minus din primul tur. Ar fi frumos să câştigăm la multe goluri, dar echipele sunt echilibrate şi e foarte greu. Trebuie să fim atenţi la orice detaliu”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...