Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor

Cristina Vărzaru: Gyor e mai legată, dar şansele sunt egale

Fosta jucătoare a Oltchimului, Cristina Vărzaru, care a cucerit Liga Campionilor cu Viborg, spune că handbalistele de la Oltchim trebuie să creadă în şansa calificării în finală. ”Se pot întâmpla multe între timp, forma de moment contează. Eu cred că şansele sunt egale. Mi se pare însă că Gyor şi Oltchim joacă handbalul cel mai bun la ora actuală, că au cele mai bune atacuri. Cum cred că Larvik are defensiva cea mai tare. Nu contează că returul e în Ungaria, în 2009, în finală, Gyor a învins la Viborg la două goluri. La retur, nimeni nu ne dădea vreo şansă. Am câştigat la trei goluri şi am luat trofeul. În 2010, le-am bătut pe cele de la Vâlcea cu 28-21. Interesul pentru finală, la retur, nu mai era acelaşi. Acum, atmosfera va fi incendiară. Şi dacă Vâlcea câştigă categoric, acest lucru se va întâmpla şi în Ungaria”.
Cristina crede că Gyor este o echipă mai omogenă. ”La prima vedere, s-ar spune că Oltchim e mai valoroasă. Dar eu cred că Gyor e avantajată, e mai omogenă, mai legată. Abia acum Loke, Haraldsen, Lekici au început să joace. Oricât ai fi de valoros, ai nevoie de o perioadă de adaptare. Dau un exemplu: Gorbicz-Brădeanu. Mica Brădeanu a făcut cel mai bun sezon al ei la Vâlcea. Nu am văzut-o jucând centru aşa de bine niciodată. Gorbicz e însă alt stil, de la ea pornesc contraatacurile la Gyor şi faza a doua. Apoi Amorim-Barbosa pe inter stânga. Una e jucătoare de forţă, una de creaţie. Vâlcea poate avea un mare plus la Bulatovici, dar muntenegreanca trebuie pusă în valoare, pentru că altfel nu dă randament”.
Vărzaru spune că fostul său tehnician de la Viborg, Vestergaard nu poate face minuni. ”Jakob nu poate face minuni, el va pregăti două-trei planuri de atac. Parcă e de gheaţă, el trăieşte în interior, îşi interiorizează emoţiile. Oricum, pe Vestergaard nu-l va interesa diferenţa de scor. Să câştige şi apoi o să vadă ce face la Veszprem. Tactica din Ungaria va fi alta. Vâlcencele sunt bine pregătite fizic, dar nu asta contează. Vâlcea are schimbări, vine cu forţe proaspete. În ultimul timp, însă, când au apărut accidentările, nu a mai fost acelaşi lucru”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...