Politică

Olguţa Vasilescu a fost aleasă preşedinte PSD Craiova sub privirile lui Marian Vanghelie

Zgonea îl împinge la şefia organizaţiei judeţene pe Claudiu Manda în locul lui Prioteasa

Partidul Social Democrat filiala Craiova şi-a ales săptămâna trecută liderul. Cum era de aşteptat, preşedinte al filialei a fost ales acualul primar al municipiului, Lia Olguţa Vasilescu. Această mişcare a craiovenilor social-democraţi a avut un ecou aşa de mare încât a ajuns până la Bucureşti. Odată ajunsă vestea, Marian Vanghelie, primarul sectorului cinci, a şi luat drumul Băniei.

Vanghelie a remarcat coloana vertebrală a Codruţei, pardon Olguţei!

Odată ajuns în Cetatea Banilor, Marian Vanghelie s-a dus glonţ spre Primăria Craiova, acolo unde îl aştepta primarul Craiovei.
„De-a lungul timpului, mie mi-a demonstrat că are coloană vertebrală. Din păcate, dacă am avea cu toţii coloana care o are Codruţa, pardon Olguţa, sunt emoţionat, cred că lucrurile ar funcţiona mai bine în toată România”, şi-a început discursul Marian Vanghelie. Exact în momentul cel mai fierbinte al începutului de discurs, primarul sectorului cinci a fost întrerupt de un ropot de aplauze venit din sala plină de membri PSD care începeau încetul cu încetul să se simtă ca într-o sală de teatru.
„Eu cred că de dimineaţa până seara, şi până se termină mandatul, nu fac altceva indiferent de ce fac, şi acum cred, că fără să vreau fac tot campanie. Şi dacă fac străzi, şi dacă îi bat pe unii, tot campanie fac. Câştig pentru că trebuie să câştig, eu nu ştiu să pierd”, şi-a continuat Marian Vanghelie discursul spus cu patos demn de invidiat. În sală, distracţie mare, aplauze frenetice şi pe ici pe colo se mai auzea câte un “Bravo” de susţinere.

Vanghelie şi bătaia din priviri

Bătaia cu pricina, care a stârnit deliciul publicului, a fost repede explicată de mai marele sectorului cinci. Ce a urmat a urmat rămâne de povestit nepoţilor. “Bineînţeles, nu îi bat, mă uit aşa la ei… câteodată mai e necesar”. Ideea, destul de interesantă de altfel, a fost repede pierdută după ce sala a început iarăşi să aplaude. Distracţia atingea cote din ce în ce mai mari, dar Vanghelie, un personaj ambiţios de felul lui, a continuat. “În partidul nostru, ca să vă spun încă câteva cuvinte... Olguţa, de-aia m-ai chemat, ca să spun ce gândesc, nu? Eu, să ştii că de obicei spun ce gândesc. De-aia spun că Olguţa e curajoasă. La mulţi în partid le e frică: „Bă, îi dăm cuvântu’ lu’ Vanghelie, nu-i dăm cuvântu’? Ce-o spune, ce n-o spune? Spun lucruri de bine”, a ţinut să îi asigure Vanghelie pe social democraţi.

Despre Zgonea, în cel mai bun sens românesc

Nu vă gândiţi că liderii politici de la Bucureşti au scăpat nelăudaţi de Vanghelie. „Am zis în felul următor: Eu am găsit un ţăran perfect şi intelectual. Şi vreau să-l susţinem la Bucureşti pe Valeriu Zgonea. Să nu se înţeleagă greşit cuvântul: în sensul cel mai bun şi românesc. Eu mi-am dorit, într-o perioadă când Claudiu Manta s-a bătut cu domnul ministru Bănicioiu, eu am fost cu tot sufletul alături de Claudiu Manta. Nu că mi-ar place, că nu mi-ar place că a câştigat domnul Bănicioiu, da’ mi-aş fi dorit să câştige Claudiu Manta atuncea, sincer. Stimaţi colegi, trebuie să spunem lucrurilor pe nume. E cel mai frumos. Ştii de la ce să te aştepţi de la intorlocutorul tău. Dacă io-i spun colegului de aici, din rândul doi: «Te votez şi pe tine, da’ îl votez şi p-ăsta din primul rând»”, a continuat Vanghelie.

"La mulţi în partid le e frică: „Bă, îi dăm cuvântu’ lu’ Vanghelie, nu-i dăm cuvântu’? Ce-o spune, ce n-o spune? Spun lucruri de bine.", Marian Vanghelie

Marean explică cum stă treaba cu mangleala, facultatea şi Victor Ponta!

Dacă vreodată cineva s-a gândit că nu ar şti cum stă treaba cu mangleala, ar trebui să îi pară rău că nu a participat la şedinţa PSD Craiova. Termenul a fost explicat în cel mai original mod posibil de Marian Vanghelie. „Aş spune un cuvânt popular: ăsta e mangleală, îmi cer scuze. Asta e mangleală. Şi m-a întrebat cineva la Divertis ce înseamnă mangleală: e superlativul la cardeală, pentru cine nu ştie. Eu aş aprecia mult mai mult un coleg care îmi spune la congres: «Marian, nu te pot vota!». Foarte bine, să-mi spui de ce nu mă poţi vota! Eu am să-mi cer scuze. Mulţi dintre dumneavoastră aţi fost absolvenţi, poate, de foarte multe facultăţi. N-am avut timp să-mi termin studiile. Mi le termin acuma, mi le termin şi-i atenţionez p-ăia care credeau că nu le termin. Şi dup-aia discutăm noi cu Lolek, cu Bolek, cu tot ce vor ei. Momentan mă antrenez! Nu ştiu dacă m-aţi văzut că sunt prieten şi cu Moş Crăciun din Cişmigiu. Şi mă ajută pe mine, m-a ajutat în viaţă. Pentru că câteodată există un Dumnezeu. Acel Dumnezeu te ajută pentru că vede că şi tu vrei să faci ceva pentru semenii tăi, nu doar să vrăjim, să vrăjim, să vrăjim. Victor Ponta a crescut foarte mult. Eu astăzi (...) sunt mândru că Victor Ponta joacă bine. Şi când spun că joacă bine, e bine aşa”, a mai declarat Marian Vanghelie.

Manda, împins în faţă la preşedinţia organizaţiei PSD Dolj

La nivelul judeţean al Partidului Social-Democrat Dolj se anunţă schimbări de trupe. Una dintre cele mai importante este aceea a preşedintelui la nivel judeţean. Cărţile sunt deja făcute pentru tânărul deputat Claudiu Manda. “Claudiu, e timpul tău, e timpul să treci! E rândul tău să preiei organizaţia judeţeană, iar eu te voi susţine şi îţi voi spune când faci lucruri bune, dar şi când faci lucruri rele”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Acesta a punctat şi importanţa pe care colegii de partid trebuie să i-o ofere actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, pentru funcţia de vicepreşedinte regional PSD. „Trebuie să îl susţinem ca vicepreşedinte regional pe această zonă a Olteniei, toţi, şi domnul Călinoiu, şi Adrian Duicu, şi domnul Cîlea, şi Paul Stănescu, pe prietenul meu, pe Nelu Prioteasa, ca vicepreşedinte al Partidului Social Democrat”, a declarat Valeriu Zgonea, liderul Camerei Deputaţilor.

Lia Olguţa Vasilescu, alegeri fără emoţii

Primarul Craiovei a câştigat fără emoţii funcţia de preşedinte al PSD Craiova. Niciun vot împotrivă, nicio abţinere. Cu susţinători de seamă în sala Casei de Cultură a Studenţilor, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, primarul sectorul 5 Bucureşti, Marian Vanghelie, Nicu Bănicioiu, Mihnea Costoiu, Doina Pană, acolo unde a avut loc conferinţa municipală, Lia Olguţa Vasilescu şi-a desemnat şi echipa care o va susţine la conducerea Partidului Social Democrat Craiova. Astfel, postul de secretar executiv a fost adjudecat de Radu Preda, vicepreşedinţii organizaţiei sunt Cezar Spânu, Florentin Gust (care a primit un vot împotrivă), Sorin Manda, Dana Barbu, Florentin Tudor, Alin Mitrică şi Nicuşor Cotescu. Trezorierul partidului este Ema Coşman.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...