Politică

Mâţu-şi schimbă părul, portocala ba!

Liberalii strâng laţul în jurul “baronului roşu” din Mehedinţi. Fostul prefect, Ion Mîţu, a venit cu o armată de pedelişti în tabăra liberalilor.

Fostul prefect de Mehedinţi, Ion Mîţu a părăsit funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PDL şi a trecut la PNL Mehedinţi cu o armată de pedelişti. Este vorba de 11 primari, 4 consilieri judeţeni, 3 consilieri municipali şi 50 de consilieri locali municipali. Mîţu a mai adus cu el alţi militanţi de frunte ai PDL Mehedinţi, dar şi doi prim-vicepreşedinţi de la PP-DD Mehedinţi. Este vorba de oamenii de afaceri severineni Tănase Stângă şi Ionuţ Buculeasa. Noile „achiziţii” au fost prezentate săptămâna trecută într-o conferinţă de presă de preşedintele interimar al PNL Mehedinţi, Marcel Vela, primarul Caransebeşului.

PNL Mehedinţi se înarmează cu aproape toţi greii din PDL Mehedinţi. După înregimentarea deputatului Mihai Stănişoară a venit rândul fostului prefect Ion Mîţu. Mîţu n-a plecat singur din PDL Mehedinţi la liberali, ci a adus cu el 11 primari, 57 de consilieri, doi prim-vicepreşedinţi de la PP-DD Mehedinţi plus alţi apropiaţi de-ai săi. Mîţu a spus că a făcut acestă mişcare politică pentru a construi dreapta adevărată. „La congresul nostru de la PDL am crezut că va fi o competiţie de doctrine şi nu o luptă pentru putere între două persoane. Aţi văzut ce balamuc a ieşit acolo, partidul s-a scindat în două şi eu nu mai mă regăsesc. De comun accord cu prietenii şi colegii mei, ne-am hotărât să trecem la PNL, să punem umărul să construim adevărata dreaptă, să trecem la treabă, că oamenii aşteaptă soluţii de la noi, nu certuri”, a declarat Ion Mîţu.

Duicu “no comment!”

Contactat telefonic şi rugat să comenteze mişcarea politică făcută de Mîţu, preşedintele PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, a spus că n-are ce comenta: „N-am ce să comentez. E treaba lor. Pot să facă ce vor”, a declarat baronul Adrian Duicu. De precizat că Adrian Duicu a dat tonul racolărilor din PDL Mehedinţi. El atras de partea lui primari PDL şi s-a lăudat cu asta în conferinţe de presă, consilieri locali, consilieri judeţeni şi alte persoane cu greutate, cărora le-a oferit funcţii şi beneficii. „Nu toţi pedeliştii au făcut rău judeţului Mehedinţi, doar Stănişoară şi clica lui. De ceea, pe pedeliştii buni i-am luat alături de noi şi îmi asum această decizie”, explica Duicu ori de câte ori venea vorba de oamenii racolaţi de el din PDL Mehedinţi. Acum însă va fi nevoit să colaboreze în USL cu foştii adeversari politici din PDL care au trecut la PNL. Iar nume grele precum Stănişoară sau Mîţu îi provoacă disconfort lui Duicu.

Mîţu n-a plecat singur din PDL Mehedinţi la liberali, ci a adus cu el 11 primari, 57 de consilieri, doi prim-vicepreşedinţi de la PP-DD Mehedinţi plus alţi apropiaţi de-ai săi.

Marcel Vela e bucuros de noile achiziţii

Marcel Vela, cel care în ultimele patru luni a asigurat conducerea interimară a organizaţiei PNL Mehedinţi după ce fostul preşedinte Liviu Mazilu a fost demis de conducerea centrală a partidului, a declarat că aleşii locali ai PDL au dorit să se alăture liberalilor întrucât au hotărât că „în interiorul Partidului Naţional Liberal pot construi dreapta”. Este vorba de primarii din Bâlvăneşti, Pristol, Malovăţ, Dârvari, Dubova, Iloviţa, Isverna, Izvorul Bârzii, Obârşia Cloşani, Hinova şi Tâmna. „Vreau să vă spun că am o bucurie şi o satisfacţie şi o onoare în acelaşi timp să vă anunţ că vin şi aleşii locali în PNL din Mehedinţi, aleşi locali din cadrul PDL, care, în urma evenimentului care a avut loc la Convenţia PDL au realizat, au analizat, au conştientizat că acum pot spune că singura alternativă din România este Partidul Naţional Liberal. Îi primim cu drag şi ne simţim onoraţi că vin în această construcţie aleşi locali PDL care au hotărât că în interiorul Partidului Naţional Liberal pot construi dreapta”, a declarat Marcel Vela, primarul Caransebeşului.

Stănişoară a dat tonul plecărilor din PDL Mehedinţi

Anunţul înscrierii lor în PNL vine la mai puţin de o lună după ce fostul şef al organizaţiei PDL Mehedinţi, Mihai Stănişoară, s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. „A fost o opţiune a mea, o opţiune în urma convenţiei de la Bucureşti, văzând cum s-a divizat PDL-ul, pur şi simplu m-a determinat să mă debarasez de acest partid”, a declarat Ion Cioară, primarul comunei Tâmna. „A plecat domnul Mihai Stănişoară şi toată lumea pleacă după el. Cred că vom face un partid puternic de dreapta”, a spus la rândul său Vasilică Ologu, primarul comunei Dârvari. Primarii spun că vor semna în perioada următoare adeziunile de înscriere în PNL. Nu le este teamă de faptul că ar putea să îşi piardă mandatele de primari. Sunt aleşi cu ştate vechi, iar votul locuitorilor din comunele lor se dă pentru persoană şi nu pentru partid. „Mă voi înscrie cu acte, nu îmi este teamă că îmi pierd funcţia de primar, chiar dacă vor exista asemenea probleme, voi candida independent, Izvoru Bârzii e cea mai puternică comună din tot judeţul Mehedinţi. Am primit de la bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi o sumă infimă, de nici măcar materiale de curăţenie nu pot să cumpăr cu acei bani”, a declarat Horia Balica, primarul comunei Izvorul Bîrzii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...