Sub Lupă

Stănescu plăteşte pentru funcţiile lui Prioteasa

Consiliul Judeţean Olt a aprobat plata a peste 780.000 lei pentru contribuţiile asociaţiilor unde este în funcţie „vecinul” de la Dolj... Ion Prioteasa

Şedinţa Consiliului Judeţean Olt de la sfârşitul lunii trecute a dat la iveală şi strânsa legătură existentă între preşedintele instituţiei din Slatina, Paul Stănescu şi omologul său din Dolj, cu ştate mai vechi în ale administraţiei, Ion Prioteasa (foto). Patru puncte aflate pe ordinea de zi la CJ Olt au demonstrat obedienţa lui Stănescu faţă de mult mai rapacele pesedist doljean. Peste 780.000 lei au zburat rapid din conturile de trezorerie ale CJ Olt pentru plata cotizaţiilor către asociaţiile unde Prioteasa ocupă poziţii forte în forul de conducere. În tot acest timp, ceilalţi preşedinţi de Consilii Judeţene din Oltenia, Ion Cîlea (Vâlcea), Adrian Duicu (Mehedinţi) şi Ion Călinoiu (Gorj) au refuzat să plătească tributul către „baronul roşu” din Dolj.

Patru dintr-o lovitură

Suma de bani menţionată mai sus a „zburat” din bugetul CJ Olt aproape dintr-un foc, după ce consilierii judeţeni au aprobat rapid plata cotizaţiilor către: Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Vest Oltenia -5000 lei; ADR S-V Oltenia şi Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria- 682.186 lei; Adunarea Regiunilor Europei; 4560,20 euro; Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România- 75.040,52 lei. Ca din întâmplare, toate aceste foruri îl au pe Ion Prioteasa preşedinte sau vicepreşedinte. Tot din întâmplare, doar CJ Olt se dovedeşte bun platnic al cotizaţiilor pentru menţinerea „vecinului” doljean în funcţii de conducere, chiar dacă, în cazul Mehedinţiului, participarea în programul de cooperare transfrontalieră ar fi trebuit să atragă o sarcină bugetară similară.
Duicu:

„Eu nu dau niciun ban!”

Contactat telefonic şi întrebat când va plăti aceşti bani la fel ca cei de la CJ Olt şi despre ce sume e vorba în această situaţie, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, ne-a declarat scurt şi la obiect că el nu dă niciun ban: „Eu nu dau niciun ban pentru că priorităţile mehedinţenilor sunt cu totul altele. Nu avem niciun proiect de hotărâre în acest sens şi nici nu avem de gând să iniţiem aşa ceva în perioada următoare pentru că nu ne permite bugetul. Ce fac cei de la CJ Olt e treaba dumnealor, eu vă spun ce fac eu! Vă repet încă o dată, eu nu dau niciun ban!”, a spus franc preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu.

Cîlea, tras pe sfoară cu chinezii

Poate doar Adrian Duicu şi-a permis să marşeze pe francheţe în declaraţii, dar cert este că Prioteasa nu îşi găseşte cotizanţi nici în alte judeţe ale Olteniei. Dacă în Gorj, rivalitatea sa cu celălalt pesedist al „gărzii vechi” Ion Călinoiu este deja cunoscută, în Vâlcea, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi-a atras antipatia omologului său prin simpla omisiune a doleanţelor acestuia. „N-am scăpat nici ocazia oferită de vizita la Craiova, în data de 19 decembrie 2012, a excelenţei sale Huo Yuzhen, ambasadoarea Republicii Populare Chineze la Bucureşti, căreia i-am transmis că dorim să mergem pe o relaţie specială cu China deoarece ne-am convins că există mari companii chineze interesate să investească şi să creeze locuri de muncă. Convertirea ofertelor şi oportunităţilor sper să intre în linie dreaptă în primăvara acestui an, când o delegaţie a unor oameni de afaceri chinezi urmează să viziteze Oltenia, prilej pe care nu vreau să-l ratez şi tocmai de aceea i-am cerut preşedintelui Casei româno-chineze, deputatul de Dolj Nicolae Vasilescu, să cuprindă în programul vizitei şi judeţul Vâlcea”, declara în urmă cu doar o lună şi jumătate Ion Cîlea. Din nefericire pentru el, delegaţia de oameni de afaceri din China a poposit strict la Craiova, în Vâlcea nemaiefectuându-se nicio vizită, motiv destul de serios pentru suspendarea „subvenţiilor” alocate lui Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...